facebook

На рахунках банку Януковича заарештували 2,6 млрд грн

12 млн гривень належать особисто Олександру Януковичу.

1705989



На рахунках Всеукраїнського банку розвитку, що належить Олександру Януковичу, заарештували 2,6 мільярда гривень, з яких 12 мільйонів гривень належать особисто синові колишнього президента. Про це повідомив глава МВС Арсен Аваков у Fecbook.

“Під час досудового слідства встановлено, що посадові особи ПАТ ВБР у період 2012-2014 років незаконно видали кредити державним підприємствам за завищеними відсотковими ставками, а отримані злочинні доходи легалізували шляхом розміщення коштів на депозитних рахунках власника банку – Януковича О.В. і підконтрольних осіб – працівників банку ВБР та інших юридичних осіб. Слідчими ДСУ МВС проведено обшук у ПАТ ВБР та накладено арешт на депозитні рахунки фізичних і юридичних осіб на суму понад 2,6 млрд”, – написав Аваков.

Він додав, що у слідства є інформація, що в листопаді планується розпочати ліквідаційну процедуру щодо ВБР, внаслідок якої депозитні кошти могли бути повернуті Януковичу і пов’язаним з ним фізичним та юридичним особам.

“Чи буде законодавча можливість конфіскувати активи на користь України, вирішуватиметься якісним слідством і судовим рішенням”, – додав Аваков.

Нагадаємо, НБУ відніс банк Януковича до категорії неплатоспроможних 27 листопада 2014 року.

У серпні в СБУ заявили про викриття схеми виведення до Росії грошей сина Януковича.

У липні СБУ заблокувала 110 млн гривень для фірми сина Януковича.

Читайте також:  Дурицьку досі не відпускають з Росії

Шукайте деталі в групі Facebook