facebook

У Франківську відкрили спорткомплекс академії НФК “Ураган”

У суботу, 31 жовтня, на Пасічній біля Німецького озера відбулось урочисте відкриття спорткомплексу академії НФК “Ураган”.

maidan


Участь у заході взяли керівництво та співробітники НФК “Ураган”, гравці основної команди, а також вихованці дитячо-юнацької школи.

Окрім того, на подію завітали президент Асоціації міні-футболу України Сергій Владико, віце-президент Федерації футболу України Василь Орлецький, керівник Департаменту олімпійських видів спорту Мінмолоді та спорту Роман Вірастюк, а також народні депутати, представники міськради та облдержадміністрації і партнери клубу.

Як наголосив президент НФК “Ураган” Олександр Бубен, спорткомплекс спроектували і звели на високому європейському рівні.

Тринадцять років тому ми організували Народний футбольний клуб “Ураган”. Наприкінці минулого року ми зрозуміли, що треба робити інвестицію і в дитячо-юнацький футзал. Адже клуб за ці роки розвинувся, мав досягнення, але не мав своєї спортивної бази, – говорить Олександр Бубен. – Дякуючи всім людям, які були причетні до цього проекту, ми сьогодні презентуємо спортивний комплекс академії НФК “Ураган“.

За словами Романа Вірастюка, ці майданчики допоможуть ще більшій кількості дітей займатись спортом.

Зробивши цей подарунок місту, нашим дітям дали можливість бути здоровими. Не всі стануть чемпіонами, але  всі діти повинні мати шанс бути здоровими. Те, що робите ви, популяризуючи спорт, спонукає батьків віддавати дітей до спортивних секцій“, – наголосив Вірастюк.

Нагадаємо, що спорткомплекс включає в себе два майданчики зі штучним покриттям та один із піщаним, а також роздягальні, душові, санвузли.

Як розказав менеджер спортивних майданчиків НФК “Ураган” Роман Будункевич, розміри площадок для міні-футболу і для пляжного футболу стандартні – 40 х 20 і 37 х 28 м відповідно. “Зав­дяки цим розмірам на піщаному покритті можна розмістити три майданчики для гри у волейбол”, – каже Роман.

Читайте також:  Дуже боїться смeртi: Лукашенко раптово змінив кухаря, прислугу та охорону

Спорудили й супутні об’єкти: криті трибуни на 200 глядачів, чотири роздягальні, обладнані душовими та туалетами, а також два санвузли загального користування. Окрім того, передбачили приміщення для охорони і паркінг. Як зазначають у клубі, вони спеціально вивчали різні проекти, спирались на оптимальні моделі енергозбереження, утеплення та облаштування. Іншим важливим аспектом стало проведення освітлення – не лише майданчиків, а й прилеглої території.

Новозбудовані майданчики будуть використовувати насамперед для тренування основного складу НФК “Ураган” та вихованців академії. Проте у вільний час їх здаватимуть в оренду всім охочим. Окремі сподівання клуб покладає на піщаний майданчик – придатний для занять пляжним футболом і волейболом. В “Урагані” розраховують, що у Франківську побільшає людей, зацікавлених у розвитку цих видів спорту.

Зазначимо, що сьогодні, 31 жовтня, на честь презентації спорткомплексу оренда майданчиків є безкоштовною, а завтра, 1 листопада, там можна буде пограти за півціни.

Шукайте деталі в групі Facebook