facebook

У Трускавці відкрився єдиний в Західній Україні дельфінарій (фоторепортаж)

У курортному місті 31 жовтня офіційно відкрили єдиний на Західній Україні дельфінарій. Центр розваг та релаксації з перших днів свого буття став беззаперечною та унікальною родзинкою оздоровниці, до якої тепер   їхатимуть не тільки за цілющою водою «Нафтусею», але й дельфінотерапією та яскравими шоу із морськими тваринами.

pSql3sTKwB


 

Земельну ділянку під будівництво дельфінарію віднайшли на перехресті вулиць Городище-Роксолани-Дрогобицька. Ця земля була повернута у власність громади: приватне підприємство, якому вона була надана у користування, виявилося недобросовісним платником орендної плати. Її виставили на продаж з аукціону – міський бюджет поповнився на 1 млн. 216 тис. грн., а нові власники придбали землю для реалізації свого проекту.

Приміщення спроектували так, що містить два басейни: один – розрахований для показових виступів тварин – інший для плавання з дельфінами, пояснює співзасновник мережі дельфінаріїв «Оскар» Тарас Чекурда. Так звана дельфінотерапія – стане своєрідною родзинкою, як дельфінарію так і Трускавця – оскільки в оздоровницю приїжджає на лікування чимало діток хворих та аутизм та ДЦП. Оздоровити їх та зарядити позитивною енергетикою дельфіни уже готові.

– Ми живемо з вами у світі, де стреси, кризи та дрібні непорозуміння чатують на нас на кожному кроці. Неоголошена війна з Росією ще більше загострила песимістичні настрої серед людей. Проте я переконаний – розслабитися і хоча б на мить забути про наболіле час від часу таки потрібно. Наш заклад якнайкраще для цього пасує. Шоу із дельфінами та морськими котиками не залишать байдужими ні дорослих, ні дітей. Оскільки ці тварини є дуже комунікабельними, розумними та веселими. А дельфінотерапія вдало доповнить релакс у нашому закладі, – наголошує Тарас Чекурда.

Читайте також:  Секретар Коломийської міськради вчинив смертельну аварію: загинули пішоходи

Наразі у трускавецькому дельфінарії прописалися 6 дельфінів та 3 морських котики. На перспективу морську родину планують поповнити білими китами. Щодо дельфінів, то три з них народилися у мережі «Оскар», ще троє свого часу працювали у Криму, звідки по договору відбули у Кирилівку. Коли Україна втратила Крим – власники дельфінарію вирішили не везти тварин на окуповану територію, а змінити місце їхньої прописки на Трускавець.

Працюють з дельфінами справжні професіонали – 5 тренерів, для яких ці морські тварини не просто підопічні, а друзі.

– Робота з дельфінами дуже відповідальна. Вони відчувають твій настрій, реагують на позитив та схвальні слова. Атмосфера любові, якою до цих тварин у дельфінарії просякнуте все і всі – відчувається постійно. Це і допомагає нам знаходити спільну мову, – зазначає головний тренер «Оскару» Віктор Калганов.

Шукайте деталі в групі Facebook