facebook

У Франківську відбувся фінальний етап другого загальноміського конкурсу серед молодих ковалів

Днями у приміщенні Вищого професійного училища №21 відбувся фінальний етап другого загальноміського конкурсу серед молодих ковалів на кращий мистецький виріб з металу.

1446188940_img_7096_izmen.razmer


Традиційно конкурс проходив у два етапи: відбірковий та фінальний. В першому етапі взяло участь понад 60 учасників  з числа студентів Інституту мистецтв та учнів Вищого професійного училища №21. За підсумками відбіркового етапу по 5 переможців з кожного навчального закладу пройшли до фіналу, пише сайт МВК.

Завданням для учасників фінального етапу конкурсу було впродовж 4-х годин виготовити різноманітні вироби з металу. Учні працювали над виготовленням кованої підкови, а студенти виконували композицію  на тему «Оберіг» з використанням методів художньої обробки металу.

За результатами оцінювання журі, до складу якого ввійшли представники навчальних закладів та ГО «Свято ковалів», були визначені призові місця у вікових категоріях: студенти та учні. Серед учнів переможцем став Вищишин Богдан, а відповідно з 2 по 5 місця зайняли  Гамуляк Михайло, Якубишин Мирослав, Данилюк Василь, Юрцуняк Богдан. Значно складнішим завданням для журі було визначення переможців серед студенів. Після тривалих консультацій було вирішено розділити перше місце між Мушак Діаною та Попойлик Іваном, друге одержав Мухін Олег, а третє місце розділили Плугатор Катерина та Кобець Віктор.

Фіналісти конкурсу були відзначені винагородами та дипломами учасників завершального етапу відповідно до зайнятого місця.

Конкурс проводився в рамках проекту «Відновлення ковальського мистецтва як одного із найстаріших елементів економічного зростання», що фінансується з коштів Європейського Союзу.

Організатори заходу – виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради та громадська організація «Центр муніципального та регіонального розвитку – ресурсний центр» за участі громадської організації «Свято ковалів», Вищого професійного училища №21, Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Читайте також:  18 франківських гімназистів поїдуть захищати область на фінальному конкурсі Малої академії наук

Шукайте деталі в групі Facebook