facebook

Мобіліз по-”еЛеНеРівськи”: “віджати” авто і приховати присутність раSSєйських найманців!!!

893D1433-9452-477A-AEBD-164E9FDC2E84_cx0_cy1_cw0_mw1024_s_n_r1

Офіційно так звана “Луганська народна республіка” оголосила “мобілізацію” в збройні банди. У місті працюють пункти реєстрації, а місцеві ЗМІ розповсюджують оголошення про прийом на “військову службу” до підарозділів “ЛНР”. Потенційним найманцям обіцяють “високе грошове забезпечення”: рядовим – від 5260 гривень, офіцерам – від 7000 гривень на місяць.

Луганчанин Денис каже, що особисто не знає нікого



, хто записався добровольцем до банд “ЛНР”.

“З моїх знайомих, хто залишився в Луганську, ніхто навіть не планував йти до цієї “армії”. І нікому з них не надсилали повістки про призов, і мені також не присилали”, – розповів Денис.

Тим часом у “ЛНР” почав діяти “закон про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”. Його прийняла так звана “Народна рада” 13 лютого, наступного дня після завершення мирних переговорів у Мінську і за два дні до набуття чинності режиму припинення вогню між українськими військами і збройними угрупованнями “ЛНР” і “ДНР”.

Згідно із цим “мобілізаційним” законом, в Луганську вже взялися складати базу даних автомобілів, у тому числі і приватних. Всі ці автівки підлягають мобілізації, повідомили в так званому військовому комісаріаті “ЛНР”.

Луганський громадський діяч Дмитро Снєгірьов: “За нашими даними, керманичі “ЛНР” планують сформувати військо у кількості 75 тисяч людей. Зараз, наскільки нам відомо, до складу їхньої “армії” входить близько 40 тисяч. З них, за нашими підрахунками, місцеві складають приблизно четверту частину. Інші (виходить 30 тисяч? – ред.) – це іноземні найманці, більшість яких прибули з Росії“.

За його словами, прийом до війська бойовиків оголосили задля маскування наявності там російських найманців. “Є таке поняття як мобілізаційний людський ресурс, тобто загальна кількість людей, яких можливо призвати до війська. У Луганській області цей ресурс і раніше був невисоким, у порівнянні з іншими областями. А тим більше зараз, бо далеко не всі симпатизують “ЛНР”. З окупованих бойовиками населених пунктів виїхали сотні тисяч працездатних людей, з решти більша частина – це пенсіонери. Навіть якщо бойовикам вдасться мобілізувати всіх, хто залишився, чисельність такого “війська” все одно буде дуже невелика“, – твердить Дмитро Снєгірьов.

Читайте також:  СБУ "витрусила" з авто "ДНРівські" агітки, які везли в Маріуполь

 

За матеріалами “ВВС” (http://www.bbc.co.uk/ukrainian/politics/2015/03/150313_lugansk_military_forces_dk)

Шукайте деталі в групі Facebook