facebook

Гонтарьова: Причин для стрибка курсу долара немає

НБУ обіцяє врегулювати паніку на валютному ринку за необхідності.

1707257



Національний банк України не бачить підстав для посиленого коливання курсу валют і водночас має інструментарій і золотовалютні резерви для врегулювання паніки на валютному ринку за необхідності. Про це заявила глава НБУ Валерія Гонтарева під час зустрічі з представниками 40 найбільших банків.

“Перед місцевими виборами ми спостерігали нервозність на валютному ринку. Минулого тижня ми двічі оголошували про проведення інтервенції на міжбанківському ринку, однак жодної заявки від уповноважених банків на купівлю валюти не було отримано. Тридцятого жовтня і другого листопада ми вийшли на міжбанківський ринок з аукціонами, під час яких продали 67,5 млн доларів США”, – зазначила вона.

Гонтарева запевнила, що Національний банк має відповідний інструментарій і міжнародні резерви для зняття безпідставної напруженості на валютному ринку.

“Ще раз підкреслюю, що ми дотримуємося гнучкого курсоутворення. Але підстав для більших курсових коливань – порівняно з останніми місяцями – ми не бачимо”, – додала Гонтарева.

Нагадаємо про те, що 23 жовтня долар різко зріс на міжбанку і перевалив за 23 грн. Напередодні долар в обмінниках підскочив до 24 грн. Євро на аналогічних платформах перевалило за 27 грн.

Читайте також:  Не коштував так дорого..: Українців попередили про рекордний «відрив» долара

Шукайте деталі в групі Facebook