facebook

Вчені назвали головну причину зайвої ваги

Опубліковані результати дослідження, яке проводилося з 2000 року.

1707239



Американські вчені встановили, що причиною появи зайвої ваги є різноманітність раціону харчування, пише журнал PLоS ONE. Відзначається, що цей фактор провокує ожиріння більше, ніж сидячий спосіб життя.

У новому дослідженні, яке проводилося з 2000 року, взяли участь 6800 добровольців. Людям була запропонована спеціальна дієта, якої вони дотримувалися всі ці роки. Кожні п’ять років фахівці аналізували дані про харчування учасників дослідження і вимірювали пропорції їх тіла.

Отримані дані показали, що ризик ожиріння у людей з більш різноманітним раціоном харчування вище, ніж у людей з одноманітною їжею. Метою експерименту була оцінка ризику розвитку у людини цукрового діабету.

Вчені відзначають, що вживання різних продуктів негативно впливає на процес метаболізму в організмі. Зокрема, такий режим харчування змінює рівень артеріального тиску і глюкози в крові. Це в свою чергу призводить до розвитку хвороб системи кровообігу та супроводжується процесом відкладення жиру в області живота.

Крім того, фахівці вважають, що дієта з безлічі здорових і різноманітних продуктів здатна призвести до набору ваги.

Раніше британські вчені запропонували новий метод боротьби з ожирінням. На їхню думку, відмова від великих порцій їжі дозволить знизити кількість споживаних калорій.

Читайте також:  Дві зламані долі: Олену чоловік залишив з хворим сином, Романовим батькам не сподобалася наречена з села

Шукайте деталі в групі Facebook