facebook

У ДНР навчилися переробляти сміття на європаливо

Воно, за словами місцевих вчених, не поступається за якістю вугіллю.

1708621



Вчені Донецького державного науково-дослідного і проектного інституту кольорових металів розробили нове обладнання для переробки побутових відходів, заявив директор інституту Федір Бар’яхтар, передає Донецкае агентство новостей.

“Так, вам це здасться дивним, що інститут кольорових металів таким займається. Але у нас дійсно було замовлення на розробку обладнання для утилізації кабелю. Таке обладнання вже працює, і розділяє кабелі. Але вже пройшов вторинний ефект – це обладнання може перетворювати побутові відходи в дрібні частинки”, – розповів учений.

За словами Бар’яхтара, зараз фахівці інституту виступили з пропозицією до “влади” самопроголошеної республіки про широке використання такого обладнання для переробки побутових відходів.

“Ми зараз готуємо документи для нашого уряду, для того щоб вирішити питання переробки побутових відходів без спалювання”, – додав він. – Після того, як ми подрібнили побутове сміття в дуже дрібні частинки, їх висушують. Вже висушена ця маса називається європаливо. За своєю калорійністю воно дорівнює найкращим маркам вугілля”.

Читайте також:  У соцмережах висміяли п’яного «хрестоносця» «ДНР»

Шукайте деталі в групі Facebook