facebook

Корбан виступив у суді

Він розповів про свою роль у справі Савченко.

1708623



У Печерському районному суді, в якому триває засідання у справі Геннадія Корбана, йому було надано слово, повідомляє канал “112”.

Корбан розповідав про свою роль та Ігоря Коломойського в протистоянні російській агресії, участі у створенні добровольчих батальйонів і звільнення міст Донбасу.

За словами Корбана, він безпосередньо брав участь в обміні затриманих в Україні представників сепаратистів на українських громадян, які перебували в полоні.

“Коли Надія Савченко потрапила в полон, я зв’язався з Ігорем Безлером (один з лідерів сепаратистів, відомий на прізвисько “Біс”) і він був готовий обміняти її на якусь Наталію Іванову. Я особисто за руку привів сестру Савченко – Віру в Адміністрацію президента”, – розповів Корбан.

Він уточнив, що президент сестру Савченко не прийняв, вона змогла поспілкуватися з іншою людиною в Адміністрації. Але в підсумку обмін не відбувся, тому що “Порошенко не дав добро”.

Корбана готові взяти на поруки 17 нардепів

“І тоді я сказав, тоді вам доведеться залучити всі міжнародні організації, які існують, щоб домогтися її звільнення”, – сказав Корбан.

Він зазначив, що це стало поворотним пунктом в його стосунках з президентом.

“Наші з ним погляди розійшлися, і в березні 2015 року ми пішли у відставку (з Дніпропетровської ОДА)”, – розповів Корбан.

Він також зазначив, що про необхідність відходу у відставку з ним провів бесіду міністр МВС Арсен Аваков. Примітно, що в ході виступу Корбана суддя Лариса Цокол кілька разів намагалася перервати виступ Корбана, але щоразу її зупиняли присутні в залі з репліками “це ж історія!”, “цікаво”, “коли ще таке почуєш”.

Читайте також:  Під час виступу на Трампа напав невідомий (фото)

Наприкінці свого виступу Корбан попросив суд випустити його як незаконно затриманого на волю. У суді, на прохання його адвоката, оголошено п’ятихвилинну перерву.

Шукайте деталі в групі Facebook