facebook

Смушак: Цьогоріч франківські вулиці залишились без розмітки через “маразматичний” Антимонопольний комітет

На відремонтовані вулиці в Івано-Франківську не наноситься розмітка, тому що Антимонопольний комітет скасував тендер на ці роботи.

na-stolichnyh-dorogah-budet-novaya-razmetka



Про це повідомив директор міського департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак.

“На сьогодні не намальована розмітка на Галицькій, Целевича, Гурика та інших нових вулицях, тому що в нас забрали кошти. Тендер нам “зарубав” антимонопольний комітет”, – сказав Смушак.

Тендер на один мільйон гривень із нанесення розмітки виграло ПП “Маестро-М”.

Однією із причин, через яку “зарубали” тендер, стало те, що учасники тендеру подали звітність за останнє півріччя, а на думку АМК, документи слід подавати за рік.

На думку Михайла Смушака, це формальна причина.

“Антимонопольний комітет взагалі цікава структура, я би її давно розігнав. Я не знаю, чим вони там займаються. А друга причина – це взагалі маразм, – пояснив головний комунальник Івано-Франківська. – Щоб розмітка відбивала світло, додаються спеціальні світловідбиваючі кульки. Ми вимагали у технічному завданні певну кількість цих кульок на метр квадратний. Фірма, яку ми акцептували, що мала малювати розмітку, мала більше цих кульок, ніж передбачено нормами. Тобто не менше, а більше! А в АМК написали, що не відповідає технічному завданню”.

Тож цього року вулиці Івано-Франківська залишаться без дорожньої розмітки.

Читайте також:  Смушак про головну ялинку Франківська: Комусь такий мінімалістичний стиль подобається, для когось - чим більше всього - тим кращ

Шукайте деталі в групі Facebook