facebook

У Криму хочуть провести перепис громадян України

Це дозволить планувати фінансування сфер охорони здоров’я та освіти, заявив глава Криму Сергій Аксьонов.

1710644



Влада Криму хоче провести на півострові “перепис мігрантів” з України. Як повідомив глава республіки Сергій Аксьонов, це дозволить планувати фінансування сфер охорони здоров’я та освіти, передає ТАСС.

“Сьогодні нам потрібно перепис мігрантів провести. У нас на території республіки, за попередніми оцінками, до 250 тисяч громадян України. Частина з них втекли від війни або з інших об’єктивних причин приїхали. Це навантаження на всі наші об’єкти інфраструктури, на систему охорони здоров’я, освіти”, – сказав Аксьонов.

“Робити це ми будемо і далі, але масштаб лиха треба підрахувати, уточнити і визначити джерела фінансування”, – додав Аксьонов.

У Криму створили спеціальну робочу групу з питань удосконалення системи управління міграційними процесами. Як говориться в пояснювальній записці до документа, група створена для “адаптації мігрантів, інтегрування їх в єдине правове та культурне поле Російської Федерації”.

Як раніше повідомлялося, жителі Криму з 1 січня 2016 року мають повідомляти в територіальні органи Федеральної міграційної служби інформацію про наявність у них другого громадянства.

Читайте також:  Потужна хвиля знесла все: в Криму сталося нове нещастя. Фотофакт

Шукайте деталі в групі Facebook