facebook

За контроль над Україною Путлер готовий пожертвувати життям сотень, а може й тисяч…

“Навіть авіакатастрофа над Сінаєм, в якій загинуло 224 людини, не заважає Кремлю вести свою політику в Сирії так, ніби нічого не сталося”, –



повідомляє Deutsche Welle“.

Західні ЗМІ і спецслужби прямо заявляють про те, що авіакатастрофа над Сінаєм сталася внаслідок теракту. У відповідь голова кремлівської адміністрації Сергій Іванов пропонує покластися на “всевідання” спецслужб російських. Іванова і в цілому владу еРеФії, мабуть, не бентежить, що загибель туристичного авіалайнера з росіянами свідчить скоріше про те, що свою роботу провалили саме російські спецслужби, і а аж ніяк не їхні західні колеги.

Не стала загибель людей і приводом для перегляду колишнього військово-політичного курсу росії в Сирії. Занадто велику ставку Москва зробила на Сирію і відмовитися від проекту обміняти свій вплив у цій країні на нормалізацію відносин із Заходом вона вже не може.

Не зв’язуючи авіакатастрофу з російськими авіанальотами в Сирії, Кремль продовжує обробляти населення, ніби намагаючись добитися від нього підтримки ідеї наземної операції в Сирії. Розповіді про звірства «Ісламської держави» стають все страшнішими. Причому нерідко пропагандистська машина використовує для цього вигадані інформаційні приводи – наче недостатньо реального рівня насильства і беззаконня, що твориться ІДІЛ.

Зазвичай скупа на заяви ФСБ раптом повідомляє про намір ІДІЛ поширити свою владу на частині території росії. І це при тому, що плани ісламістів аж ніяк не нові. Про створення халіфату вони заговорили давно, але ще півроку Кремль і спецслужби це старанно замовчували.

У той же час, для зовнішнього користування російська офіційна пропаганда генерує зовсім інші послання. МЗС повідомляє про візит до Москви представників сирійської опозиції. Одночасно декларується готовність Москви відмовитися від персональної підтримки Башара Асада.

США та їхні союзники по коаліції проти «Ісламської держави» у відповідь заявляють, що не готові бачити Асада навіть в якості перехідного глави держави. Іншими словами – торг триває.

Що ж продається і купується на цьому геополітичному базарі? Москва набиває ціну за «голову Асада» і вимагає в обмін скасування всіх санкцій, введених після анексії Криму, рівноправної участі в переговорах про створення нової світової економічної структури, включаючи згоду Заходу на російський контроль над Україною.

У відповідь США і ЄС пропонують максимум повернення до докримського статус-кво. Та й то – лише за умови відходу Росії з України. У кращому випадку з Заходу надходять окремі сигнали про те, що там є сили, готові шукати з Кремлем компроміс по статусу Криму. Найближчий раунд цих торгів, судячи з усього, співпаде з самітом G20, тому Москва і зробила на цьому тижні чергову оферту по Асаду.

Так що навіть авіакатастрофа над Сінаєм, в якій загинуло 224 людини, не заважає Кремлю вести свою політику в Сирії так, ніби нічого не сталося. Така завзятість свідчить про готовність Москви «грати в довгу» і торгувати постом сирійського президента до тих пір, поки за нього не запропонують гідну ціну.

Джерело – Deutsche Welle

Читайте також:  Анoмальна спека до +51 накрила планету і рухається в Україну

Шукайте деталі в групі Facebook