facebook

Дефолт Києва та ЛГБТ-поправка до ТК

Український простір виділяє головні події вчорашнього дня.

1711885


Порошенко дав Соросу орден

Президент Петро Порошенко нагородив орденом Свободи американського фінансиста, засновника фонду “Відкрите суспільство” Джорджа Сороса. Порошенко вручив нагороду особисто під час зустрічі.

В указі президента про нагородження наголошується, що Сороса нагороджений “за значні особисті заслуги у зміцненні міжнародного авторитету Української держави, вагомий внесок у впровадження соціально-економічних реформ, багаторічну плідну діяльність”.

S&P присвоїло Києву рейтинг “дефолт”

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s знизило довгостроковий кредитний рейтинг Києва за зобов’язаннями в іноземній валюті з СС до D (дефолт). Знижений також довгостроковий рейтинг міста за зобов’язаннями в національній валюті з SD (вибірковий дефолт) до D.

Гірше нікуди. Як дефолт Києва вплине на жителів

Поліція сльозогінним газом розігнала демонстрацію в Афінах

Поліцейські застосували сльозогінний газ для розгону демонстрації в центрі Афін, учасники якої закидали правоохоронців пляшками із запальною сумішшю.

У Греції в четвер відбулися протести і страйки у зв’язку з жорсткими заходами економії, схваленими парламентом у жовтні. В рамках загальнонаціонального страйку на роботу не вийшли сотні тисяч жителів країни. Були закриті держустанови і магазини, в аеропортах скасовано деякі рейси. Не вийшов на роботу персонал лікарень і портів.

У Бейруті стався теракт

Два терористи з інтервалом в сім хвилин підірвали себе на жвавій вулиці в районі Бурдж-аль-Баражне в південному передмісті Бейрута. Другий вибух стався в момент, коли громадяни почали допомагати першим потерпілим.

За останніми даними, жертвами теракту стали 43 людини, 240 постраждали.

Відповідальність за теракт взяло на себе терористичне угрупування “Ісламська держава”.

У Києві від малярії помер чоловік

У Києві від малярії помер чоловік. Про це повідомив заступник мера Києва Михайло Радуцький. “Вчора людина приїхала з Нігерії, вчора потрапила в лікарню і вчора ж померла. Це важка форма малярії”, – сказав він.

Читайте також:  Порошенко: Україна готова до поставок туркменського газу

При цьому чиновник зазначив, що випадок не несе небезпеки для киян.

Верховна Рада заборонила дискримінацію на роботі

Верховна Рада внесла антидискримінаційну поправку до Кодексу законів про працю.Поправка передбачала заборону будь-якої дискримінації у сфері праці, зокрема порушення принципів рівності, прав і можливостей, пряме чи непряме обмеження прав працівників залежно від раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, гендерної ідентичності, сексуальної орієнтації, етнічного, соціального, іноземного походження.

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман запевнив, що парламент не буде підтримувати одностатеві шлюби.

Олійник звинуватив Порошенка у підпалі будинку свого сина

Екс-регіонал Володимир Олійник заявив, що в Черкасах в ніч на 12 листопада невідомі підпалили будинок його середнього сина – Дениса.

“Сьогодні вночі спалили будинок мого середнього сина Дениса в Черкасах. О 5 ранку пожежники встигли загасити те, що залишилося. За попередніми судженням – підпал даху”, – повідомив він на своїй сторінці в Facebook.

Олійник висловив упевненість, що інцидент з будинком – “це реакція Порошенка на діяльність Комітету Порятунку України”.

Суд оголосив про банкрутство Служби безпеки України

На сайті Вищого господарського суду України з’явилося повідомлення про банкрутство Служби безпеки України. “Оголошення про порушення справи про банкрутство. Найменування боржника: Служба безпеки України м. Київ. Ідентифікаційний номер боржника: 00034074. Юридична адреса боржника: вул. Володимирська, 33, Київ 34,01034”, – сказано в повідомленні.

У Польщі уряд Єви Копач пішов у відставку

Уряд Польщі, очолюваний прем’єром Польщі Євою Копач, склав повноваження після перемоги на парламентських виборах опонентів з партії “Право і справедливість”. Відповідну заяву Копач зробила на першому засіданні новообраного парламенту.

Україна визнала геноцидом депортацію кримських татар

Верховна Рада України підтримала постанову, якою депортація кримських татар у 1944 році визнається геноцидом. За таке рішення проголосували 245 нардепів.

Читайте також:  Понад 6 тисяч українців опинились за колючим дротом по всьому світу: слуги народу замислили повернути всіх додому

Так, у тексті постанови йдеться: “Визнати депортацію з Криму кримських татар у 1944 році геноцидом кримськотатарського народу. Встановити 18 травня день пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу”.

Шукайте деталі в групі Facebook