facebook

ВВП Росії скоротився на понад чотири відсотки у третьому кварталі 2015 року

В російському мінекономрозвитку заявляють про сповільнення темпів падіння ВВП й очікують в наступному році слабкого зростання.

1711897



Російська економіка скоротилася на 4,1 відсотка у третьому кварталі цього року, повідомляє Федеральна служба державної статистики Росії в четвер, 12 листопада. При цьому мінекономрозвитку Росії вказує на сповільнення темпів падіння ВВП, пише інформагенція “Інтерфакс”.

У серпні падіння становило 4,5 відсотка, а у вересні – 3,8 відсотка. “Після стабілізації в липні-серпні динаміка ВВП з урахуванням сезонного коригування у вересні показала зростання на рівні 0,3 відсотка відносно попереднього місяця”, – йдеться у моніторингу міністерства.

Міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв раніше цього тижня зазначав, що зниження ВВП Росії в четвертому кварталі буде меншим за зниження у третьому та не перевищить 3,8 відсотка.

Рейтингове агентство Fitch прогнозує російській економіці загалом 3,5 відсотка падіння ВВП у 2015 році. Прогноз уряду Росії на цей рік: падіння економіки на 3,9 відсотка та незначне зростання на 0,7 відсотка у 2016-му. Світовий банк же прогнозує РФ у 2016 році падіння ВВП на 0,6 і зростання на 1,5 відсотка лише у 2017 році.

Джерело: Українська служба DW

Читайте також:  Українці можуть втратити субсидії: кого торкнеться

Шукайте деталі в групі Facebook