facebook

Вибух у 007 Спектр потрапив до Книги Гіннесса

Потужність вибуху склала 68,47 тонн в тротиловому еквіваленті.

1710869


Новий фільм про легендарного агента 007 потрапив до Книги рекордів Гіннесса, повідомляє Entertainment Weekly.

10 листопада акторам Деніелу Крейгу і Леї Сейду і продюсеру Барбарі Брокколі вручили сертифікат, що свідчить про те, що фільм “007: СПЕКТР” занесений в Книгу рекордів Гіннесса завдяки найбільшому постановочному вибуху в історії кіно.

Офіційно рекорд присуджений фахівцеві з візуальних ефектів Крісу Корбудом, розробнику грандіозного вибуху. Потужність вибуху склала 68,47 тонн в тротиловому еквіваленті. Для створення сцени використовували гримучу суміш з восьми тисяч літрів гасу і 33 кілограм вибухової речовини. Тривалість спалаху – 7,5 секунд.

“Сцена з найбільшим вибухом в історії кінематографа – по-справжньому захоплююча, вона надовго запам’ятається як один з найбільш вражаючих моментів бондіани”, -розповів Головний редактор Guinness World Records Крейг Глендей.

Продюсери стрічки Барбара Брокколі і Майкл Дж. Вілсон висловили подяку комісії Книги рекордів Гіннесса за увагу до “абсолютно приголомшливої” роботи Кріса Корбудом.

Світова прем’єра картини “007: Спектр” відбулася 26 жовтня. За цей час стрічка заробила майже 300 млн доларів.

Раніше повідомлялося, що в мережі з’явилася гей-пародія на фільми про спецагента Джеймса Бонда і Джейсона Борна. За сюжетом ролика між двома героями виникають романтичні стосунки.

Читайте також:  “Ви знали, що в хаті спали діти?”, – активістка про вибух, який стався у Драгомирчанах

Шукайте деталі в групі Facebook