facebook

У Польщі призначено нового прем’єр-міністра

Беата Шидло замінила на посту глави уряду Еву Копач.

1712430



Президент Польщі Анджей Дуда офіційно призначив Беату Шидло на посту прем’єр-міністра країни, повідомляє в п’ятницю телеканал ТВН24.

Урочиста церемонія відбулася в президентському палаці у Варшаві. Беата Шидло замінила на посту глави уряду Еву Копач, чий кабінет подав у відставку в четвер, 12 листопада.

Наприкінці жовтня ліберально-консервативна партія “Громадянська платформа” Еви Копач програла на парламентських виборах партії “Закон і справедливість” екс-прем’єра країни Ярослава Качинського.

Згодом Качинський не став сам претендувати на пост прем’єр-міністра, а висунув на цю посаду порівняно маловідому Беату Шидло.

Нагадаємо про те, що в четвер, 12 листопада, очолюваний Евою Копач уряд Польщі склав повноваження після перемоги на парламентських виборах опонентів з партії “Право і справедливість”.

Уряд Копач перебував у влади трохи більше року – вона взяла на себе повноваження прем’єра 1 жовтня 2014 року, після того, як колишній глава уряду Дональд Туск був обраний президентом Європейської Ради.

Із завершенням роботи уряду Копач закінчився восьмирічний термін перебування у влади партії “Громадянська платформа”.
За матеріалами: Интерфакс-Украина

Читайте також:  Україна отримає $1 млрд на боротьбу з корупцією

Шукайте деталі в групі Facebook