facebook

Заява «Українського об’єднання патріотів-УКРОП» щодо другого туру виборів в місті Івано-Франківську

“В зв’язку із  розповсюдженням в останні дні провокативної інформації щодо підтримки Івано-Франківською міською організацією «Українського об’єднання патріотів-УКРОП» в другому турі місцевих виборів кандидатів на посаду міського голови міста Івано-Франківська хочемо внести ясність.

29082015_24


Жодних заяв щодо такої підтримки Івано-Франківською міською організацією не робилося та не розповсюджувалося.

Хочемо зауважити що під час передвиборчої компанії в другому турі в ЗМІ розповсюджувалася інформація про те, що в місті проводиться маніпулятивне опитування під виглядом соціологічного, в якому зокрема одним з запитань було наступне: «чи відомо вам, що партія «Українське об’єднання патріотів-УКРОП» в другому турі підтримала Ігоря Насалика на посаду міського голови Івано-Франківська?».

Пізніше в зв’язку із підтримкою політрадою партії “Українське об’єднання патріотів-УКРОП” угоди між ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода», в якій зокрема мовилося: «Ми об’єднуємо свої зусилля в місцевих радах навколо спільних принципів, основними з яких є – соборність і неподільність України, впровадження реальних реформ, боротьба з корупцією, продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення, захист добровольчого й волонтерського руху, зниження тарифів ЖКГ та підвищення соціальних стандартів. Закликаємо інші політичні сили підтримати кандидатів на посади міських голів від демократичного табору та взяти участь у спільній роботі в місцевих радах заради досягнення ідеалів Майдану та розбудови Європейської України. У непростий час зовнішньої агресії цього вимагає від нас Український народ, який на виборах 25 жовтня надав перевагу політичним силам демократичного спрямування. Ми несемо спільну відповідальність за економічний та соціальний стан в Україні”…», в ЗМІ та соцмережах деякі «аналітики» почали як доконаний факт розповсюджувати інформацію про підтримку Івано-Франківською міською організацією УКРОПу кандидата в мери Івано-Франківська від ВО «Свобода».

Наголошуємо на тому, що підтримка цієї угоди не означає автоматичної підтримки всіх кандидатів від політичних сил, які є учасниками угоди. Про адресну підтримку УКРОП зробив відповідні заяви.

Читайте також:  Франція та Німеччина намагаються заблокувати заяву саміту Україна-ЄС

Зокрема сьогодні, 13 листопада, Політрадою партії була розповсюджена заява щодо підтримки в Запоріжжі кандидата від “БПП-Солідарність” Миколи Фролова, який протистоїть кандидату від Опозиційного блоку.

«Українське об’єднання патріотів – УКРОП» заявило також про рішучу підтримку кандидатів від “Самопомочі” на посади міських голів: Олександра Сенкевича у Миколаєві та Юрія Милобога у Кривому Розі, які протистоятимуть колишнім «регіоналам», що прагнуть взяти реванш на півдні та сході України.

В звязку з цим ми спростовуємо обидві інформації про нібито підтримку «Українським об’єднанням патріотів-УКРОП» будь кого із кандидатів на посаду міського голови Івано-Франківська.

Разом з тим заявляємо про те, що наша партійна організація та її представники в Івано-Франківській міській раді готові до об’єднання з всіма демократичними силами та організаціями з метою подолання в Україні корупції, з метою недопущення узурпації влади та реваншу.

В звязку з цим ми вже зараз проводимо консультації з місцевими організаціями політичних сил, які матимуть представництво в майбутній Івано-Франківській міській раді – ВО «Свобода», «Самопоміч», ВО «Батьківщина».

В нас різна ідеологія, проте для всіх є очевидним, що в Україні законність і далі цинічно плюндрується, корупційні схеми відновлені, правоохоронна система використовується владою проти політичних опонентів, антинародний режим повернувся, а патріотичні сили, які у 2014 році не дали орді вийти на береги Дніпра, зазнають відкритих репресій.

Ті, хто поклав власні сили і ресурси на захист України – або вже за гратами, або ж готуються до обшуків і арештів.

Разом з тим влада знімає обвинувачення з поплічників Януковича і Путіна та розблоковує рахунки, на яких ті ховають вкрадені в українського народу мільярди. Жоден з учасників розстрілу Небесної Сотні не покараний. В той же час Кернес знову мер Харкова, а Вілкула, який організовував «тітушок» на Майдан, та ще десятки таких як він, підтримує адмінресурс.

Читайте також:  Кравчук ТАКЕ заявив про українців… І це в День Незалежності. Просто слів не вистачає

Ці факти спонукають до об’єднання різні політичні сили з метою протидії реваншу.

 

Івано-Франківська міська організація

«Українського об’єднання патріотів-УКРОП»

Шукайте деталі в групі Facebook