facebook

На Франківщині майже дві сотні дітей потерпіли від кримінальних злочинів

З початку року неповнолітніми та за їх участю на території області скоєно 129 кримінальних правопорушень, що на 7,2% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

6dcedc0-300



Основним завданням працівників підрозділу молодіжної превенції є проведення заходів загальної та індивідуальної превенції, забезпечення виконання функції поліцейського піклування щодо дітей, які не досягли 16-річного віку з метою попередження негативних явищ в дитячому середовищі. Особлива увага приділяється дітям, які звільнилися з місць позбавлення волі та засуджені до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі.

На цей час на обліку перебуває 165 неповнолітніх, з них 29 дітей, засудженних до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі, та 4 дітей звільнених з місць позбавлення волі, пише Фіртка з посиланням на СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

Прикро констатувати, але за цей час встановлено причетність неповнолітніх до вчинення крадіжок, що становлять 55% від усіх кримінальних правопорушень (зараз 71 проти 96 минулого року), вчинених підлітками. З вагомих чинників, що впливають на стан злочинності серед дітей, є також втягнення їх у антигромадську діяльність. На цей час виявлено та задокументовано 8 фактів втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність та викрито 8 дорослих, які втягнули дітей у вчинення таких правопорушень.

Упродовж 10 місяців 2015 року на території області 195 дітей потерпіли від кримінальних правопорушень проти 178 у минулому році (з них 57 малолітніх). А саме: 39 дітей потерпіло від вчинення щодо них крадіжок, 7 – від вчинення грабежу, 3 – від насильницького задоволення статевої пристрасті неприроднім способом, 3 – від незаконного позбавлення волі, 2 – від злісного невиконання обов’язків по догляду за дитиною, 8 дітей втягнули у злочинну діяльність, 41 стали жертвами дорожньо-транспортних пригод.

Варто відзначити, що на сьогоднішній день вже не так гостро стоїть проблема вживання неповнолітніми алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Але все ж таки алкогольне сп’яніння, як правило, є однією з основних причин скоєння неповнолітніми адміністративних та кримінальних правопорушень. Незважаючи на численні звернення правоохоронців до працівників торгівлі щодо недопущення продажу дітям алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів, правоохоронці продовжують виявляти правопорушення, відповідальність за які передбачена ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також виявляють дорослих осіб, які розпивали з неповнолітніми алкогольні напої та довели їх до стану сп’яніння. Дорослих осіб притягнуто до адміністративної відповідальності згідно зі ст. 180 КУпАП.

Читайте також:  “Вони воювали, а він дітей не пустив до армії”: дружина мисливця, який скоїв жорстоке масове вбивство, назвала причину розстрілу 7 людей (фото 18+)

Правоохоронці звертаються до батьків! Найбільший вплив на своїх дітей маєте ви, шановні батьки, тож поцікавтесь, чим займається ваша дитина на дозвіллі. Приділяйте достатньо уваги вихованню дітей, адже згаяний час важко, а іноді і зовсім неможливо надолужити.

Шукайте деталі в групі Facebook