facebook

Уперше отримано відео шлюбних ігор амурського леопарда

Через скритність леопардів раніше вивчити їхню шлюбну поведінку було практично неможливо.

1593590



Співробітники приморського національного парку Земля леопарда в Росії показали відео шлюбних ігор самця і самки амурського періоду, зняте вперше в історії спостережень. Відеоролик розмістили на сайті заповідника.


Через скритність леопардів раніше вивчити їхню шлюбну поведінку було практично неможливо.

“З появою автоматичних відеопасток перед дослідниками прочинилися завіса таємниці. Проте мало пройти ще два роки з початку проекту фотомоніторингу, щоб в об’єктив камери потрапив такий рідкісний епізод життя далекосхідних леопардів!”, – говорить заступник директора парку Олена Салманова.

 У відеоролику спочатку можна спостерігати самця Меамура, а потім поруч з ним опиняється молода самка Бері. Спочатку може скластися враження, що вона проявляє якусь агресію, проте вже через кілька хвилин сама підходить до Меамура.

 Леопард практично не звертає на Бері уваги, але вже через кілька годин, коли стає темно, вони йдуть з поля спостереження камери. Тепер вчені очікують поповнення популяції цих тварин.

Далекосхідний леопард (амурський леопард, або амурський барс) занесений до Червоної книги Міжнародного союзу охорони природи. Чисельність популяції оцінюється в 50 особин. Тварина мешкає на Далекому Сході в районі кордонів з Китаєм і Північною Кореєю.

Джерело: Кореспондент

Читайте також:  "Жах нового тисячоліття": в Італії занепокоїлися через важливі фактори, що впливають на життя

Шукайте деталі в групі Facebook