facebook

США не коментують пропозицію РФ щодо боргу Києва

Коментарі щодо цього підуть від Мінфіну, заявили в Держдепі.

1714441



Держдепартамент США знайомий з пропозицією російського президента Володимира Путіна про реструктуризацію боргу України, повідомив представник держдепартаменту у вівторок, відмовившись коментувати ставлення відомства до цієї пропозиції.

“Ми бачили це повідомлення, але хотіли б відправити вас до зацікавлених сторін для подальших подробиць”, – повідомив представник відомства у відповідь на відповідне питання РИА Новости.

Мінфін США поки не відповів на запит агентства. Однак відомо, що міністерство висловило готовність розглянути надання Україні ще 1 мільярда доларів кредитних гарантій до вже виданих 2 мільярдів, про це в рамках візиту в Україну в середині листопада заявив глава мінфіну Джейкоб Лью.

Тоді ж він закликав Росію до переговорів щодо українського боргу, оскільки це важливо для обох сторін і для стабільності регіону в цілому.

Нагадаємо, в понеділок Володимир Путін в рамках саміту G20 в Анкарі заявив, що Росія готова реструктурувати борг України на 3 мільярди доларів, дозволивши погашати по 1 мільярду в 2016-2018 роках, за умови гарантій щодо нього від влади США або ЄС, або одного з міжнародних фінансових інститутів.

Міжнародний валютний фонд повідомив, що очікує підсумків переговорів за цією пропозицією між Україною і РФ, але в цілому вважає цей крок Росії позитивним.

У понеділок в українському Мінфіні повідомили, що там не можуть прокоментуватизапропонований Росією варіант реструктуризації єврооблігацій на $3 млрд, погашення яких настає в кінці грудня 2015 року, оскільки відомство не отримувало жодних офіційних пропозицій від російської сторони.

Читайте також:  Вагітну 41-річну вчительку заарештували за секс з 15-річним підлітком

Шукайте деталі в групі Facebook