facebook

Передвиборна агітація в Маріуполі заборонена

Під заборону також потрапив і Красноармійськ.

1715669



Заступник голови ЦВК Андрій Магера повідомив, що Центральна виборча комісія України заборонила агітацію на місцевих виборах в Маріуполі і Красноармійську, які заплановані на 29 листопада, передає РИА Новости.

“Було дві концепції, два варіанти. Один варіант – щоб агітацію взагалі не проводити і це те, що комісія підтримала. А другий – агітацію проводити, але за рахунок коштів самих виборчих фондів, а не з державного бюджету”, – сказав Магера.

За словами заступника голови ЦВК, члени Комітету мотивували рішення про заборону агітації тим, що вона вже відбулася до 24 жовтня.

“Як можна забороняти агітацію, якщо до голосування залишається більше тижня. Що робити весь цей тиждень – мовчати? Все одно всі розуміють, що де-факто агітація буде, і якщо з нею немає можливості боротися, то може її треба легалізувати”, – додав Магера.

Заступник голови ЦВК також наголосив, що у зв’язку із забороною агітації кандидати не зможуть не тільки здійснювати дії, що вимагають фінансування, а й, наприклад, проводити зустрічі з виборцями.

Читайте також:  Зеленський звільнив Богдана і призначив Єрмака головою ОП

Шукайте деталі в групі Facebook