facebook

ЄС знімає санкції проти Януковича у березні

Санкції проти Януковича та його оточення почнуть знімати з початку року, вважає Касько.

1716599



ЄС у березні наступного року скасує санкції проти колишнього президента України Віктора Януковича та його оточення. Про це заявив заступник генпрокурора України Віталій Касько в інтерв’ю ТСН.

“Логіка Євросоюзу проста – на їхню думку, року-два досить для правоохоронних органів відповідної держави, щоб розібратися, що це за гроші, і чи здобуті вони злочинним шляхом, і після цього в рамках механізмів міжнародної правової допомоги накласти арешт на рахунки, нерухомість та інші об’єкти за кордоном”, – розповів Касько.

Він зазначив, що санкції почнуть знімати з початку наступного року, а в березні вони будуть зняті в повному обсязі і “подальшого продовження санкцій очікувати не варто”.

Касько нагадав, що в країнах ЄС, Швейцарії, Ліхтенштейні на підставі санкцій заарештовано майно та активи екс-чиновників України.

СБУ затримала ймовірного поплічника Януковича

За його словами, майно і грошові кошти арештовані не на підставі рішень українських правоохоронних органів і судів.

“І в цьому полягає проблема, що як тільки міжнародні адміністративні санкції припинять дію, арешти будуть розблоковані”, – розповів Касько.

Нагадаємо, в жовтні Янукович подав позов до ЄСПЛ проти України через “регулярні порушення” його прав.

Нагадаємо, раніше Євросоюз зняв санкції з сина екс-прем’єра Миколи Азарова – Олексія. Його ім’я виключено з подовженого “чорного списку” щодо України, який був опублікований у березні в офіційному журналі ЄС.

Читайте також:  У Зеленского заявили, що санкції РНБО ускладнять життя зрадникам і позбавлять їх грошей

Шукайте деталі в групі Facebook