facebook

Росія може ввести контрзаходи через Крим

Росія найближчим часом може розглянути питання щодо заходів стосовно України через залишення Криму без електроенергії.

1717121



Глава Міненерго РФ Олександр Новак не виключив того, що РФ може розглянути відповідні заходи щодо України через знеструмлення Криму.

“Зараз я вам на це питання не відповім. Я думаю, що ми це питання розглядатимемо в найближчій перспективі”, – сказав Новак в понеділок, 23 листопада, журналістам.

Так він відповів на запитання, чи розглядає РФ можливість введення у відповідь заходів щодо України: наприклад, обмежити поставки вугілля в Україну.

За його словами, проведена “підривна діяльність була спрямована на створення умов, що не забезпечують життєдіяльності людей, які проживають в Криму”. “Це насправді є злочином, серйозним злочином”, – цитує його ТАСС.

При цьому Новак вказав на те, що Київ не забезпечив доступу українським енергетикам до ліній електропередачі для їх відновлення. “Це означає, що українська влада пристала на дії екстремістських угруповань, бо не робить ніяких дій”, – підкреслив він.

Міністр енергетики повідомив про те, що Росія шукає можливості для пришвидшеного введення в експлуатацію першої черги енергомоста до Криму. “У нас за графіком це був кінець року. За уточненим графіком спочатку планувалося, що енергоміст буде в березні 2016 року. Потім ми скорегували план: визначили жорсткіші умови і синхронізували роботу у такий спосіб, щоб ввести в грудні. Зараз розглядаємо можливість пришвидшення і цього процесу”, – уточнив Новак.

Читайте також:  “Слава Україні!” Українські хакери жорстоко покарали любителя “руського миру”

Шукайте деталі в групі Facebook