facebook

Криму частково повернуть світло в середу

Відновлення лінії Каховка-Титан забезпечить лише на 40% потреби в електроенергії для Криму.

1717685



Ремонт опори лінії електропередач Каховка-Титан у Херсонській області ремонтні бригади закінчать у середу, 25 листопада, і тоді буде відновлено ​​подачу електроенергії до Криму. Про це повідомив тимчасово виконуючий обов’язки директора “Укренерго” Всеволод Ковальчук.

“Ми сьогодні демонтували стару опору на лінії Каховка-Титан. Завтра плануємо завершити установку нової опори. Після цього електропостачання на територію Криму відновиться. Ремонт пошкоджених ліній обійдеться приблизно 3 млн гривень”, – заявив Ковальчук в ефірі ГромадськогоТВ у вівторок увечері.

За його словами, відновлення лінії Каховка-Титан забезпечить лише на 40% потреби в електроенергії для Криму.

“Ми оцінюємо, що в них нині електроенергії приблизно на 200 МВт, цього катастрофічно недостатньо для живлення Криму. Відновлена ​​лінія зможе передавати 250-300 МВт”, – зазначив Ковальчук.

Раніше уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що кримські татари згодні на запуск однієї ЛЕП до Криму для потреб соціальної сфери.

Нагадаємо, опори ЛЕП у Херсонській області, що забезпечують електроенергією півострів Крим та південні регіони України, були підірвані ввечері 20 листопада. Тоді ж стало відомо, що дві з чотирьох ліній були знеструмлені, а ті, що залишилися, вийшли з ладу в ніч на 22 листопада. Внаслідок цього весь Крим залишився без світла.

Читайте також:  Мобілізація у Криму. У Генштабі ЗСУ розповіли, що відбувається на півострові і чим це загрожує

Шукайте деталі в групі Facebook