facebook

“Ісламська держава” взяла на себе відповідальність за теракт у Тунісі

Відповідальність за вибух в автобусі в Тунісі, який забрав життя принаймні 12 осіб, взяла на себе “Ісламська держава”.

1718275


“Ісламська держава” в середу, 25 листопада, взяла на себе відповідальність за вибух в автобусі в Тунісі, який напередодні забрав життя принаймні 12 осіб. Саме угруповання, визнане терористичним багатьма країнами світу, стверджує, що унаслідок вибуху загинуло 20 осіб.

Нападник обрав за ціль автобус, що перевозив групу президентської охорони і підірвав себе в момент посадки у центрі міста. Заява про відповідальність була поширена у середу ісламістами через соціальні мережі, повідомляє інформагенція AFP. Там опублікували фотографію вірогідного загиблого нападника, вдягненого у біле. Його обличчя закриває шарф, а на тілі закріплений “пояс шахіда” з вибухівкою.

Тіло одного із загиблих унаслідок вибуху досі не ідентифікували. У МВС Тунісу не виключають, що це може бути терорист-смертник. Для вчинення нападу, за оцінками співробітників спецслужб, було використано вибухівку, створену на основі 10 кілограмів потужної вибуховонебезпечної хімічної речовини, відомої як семтекс.

В Тунісі оголошено надзвичайний стан

Після вибуху в столиці влада країни оголосила про запровадження надзвичайного стану, посилення заходів безпеки, передає інформагенція dpa. Нагадаємо, що в Тунісі з початку року було вчинено дві масштабні терористичні атаки, відповідальність за які взяла на себе “Ісламська держава”. В обох випадках ціллю нападників були іноземні туристи.

2011-го року Туніс став першою країною “арабської весни”, де масові протести призвели до зміни політичного режиму – з країни втік диктатор Зін аль-Абідін бен Алі. Відтоді, однак, країна живе на тлі підвищеної терористичної загрози та значних труднощів із розбудовою та функціонуванням демократичної державної системи.

Читайте також:  У Раді зареєстрували законопроект про довічне ув'язнення для посадовців за корупцію

Шукайте деталі в групі Facebook