facebook

Софія Андрухович стала фіналісткою літературної премії імені Джозефа Конрада

Польский інститут вибрав фіналістів літературної премії імені Джозефа Конрада. За 3000 євро будуть боротися Софія Андрухович, Остап Сливинський і Олексій Чупа.

abd



Польський інститут оголосив трьох фіналістів літературної премії імені Джозефа Конрада. Ними стали Софія Андрухович, Остап Сливинський і Олексій Чупа. Це друга після Шевченківської премія за величиною матеріальної винагороди – лауреат отримує 3000 євро. Результати нагороди оголосять 3 грудня, пише Платформа.

«Премія унікальна, тому що заснована поляками для українців. Остап Сливинський вже вдруге входить у список фіналістів. Він має чимало заслуг перед Польшею як відомий перекладач і популяризатор польської культури, – коментує координаторка проекту Ксенія Харченко. – Софія Андрухович всіх підкорила галіційською міфотворчістю. А Олексій Чупа – поет і прозаїк, засновник донецького слему, родом з Макіївки. Він наймолодший з фіналістів, який став відомий завдяки романам про Схід».

Літературна премія імені Джозефа Конрада заснована 2007 року Польським інститутом у Києві й присуджується українським письменникам вже вп’яте. Члени журі оцінюють послідовність у реалізації творчого шляху, інноваційність форми та універсальність змісту у творах авторів.

Читайте також:  Стала відома сума надбавок, яку виплатять вчителям у 2023 році

Шукайте деталі в групі Facebook