facebook

Ердоган назвав умови свого подання у відставку

Ердоган заявив про готовність піти у відставку, якщо буде доведено, що Туреччина закуповує нафту в ІД.

1720656



Президент Туреччини Тайіп Ердоган заявив, що готовий піти у відставку, якщо підтвердяться твердження про закупівлю його країною нафти в міжнародного терористичного угруповання “Ісламська держава” (ІД).

“Кажу абсолютно відкрито: якщо подібні факти будуть підтверджені, я не залишуся на своїй посаді. При цьому запитую шановного Путіна, чи залишиться він?” – сказав Ердоган журналістам у Парижі у відповідь на заяви російського керівництва про причетність Туреччини до контрабанди нафти з підконтрольних ІД районів у Сирії та фінансове постачання терористів.

Ердоган також заявив, що проводить закупівлю нафти тільки законними шляхами.

“Усім відомі країни, в яких ми купуємо нафту. Казначейство США повідомляло, що один із тих, хто купує в “Ісламської держави” нафту, – це громадянин Росії і Сирії. Нехай спочатку дадуть відповідь на це”, – сказав президент. Ердоган додав, що Туреччина “бореться з тими, хто займається контрабандою нафти”.

Стосовно відносин з Росією турецький президент заявив, що Анкара “не чекає розриву зв’язків” з Москвою. “Ми не племінні держави. Ми діятимемо терпляче. Подивимося, що вони зроблять, і тоді будемо самі діяти”, – сказав він.

Раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що РФ вважає, що російський бомбардувальник Су-24 збили, аби убезпечити поставки нелегальної нафти до Туреччини.

На сьогоднішній день ісламісти контролюють десять нафтових родовищ у Сирії та Іраку. Бойовикам щодня вдається реалізувати на чорному ринку до 80 тисяч барелів нафти, вартість якої становить кілька мільйонів доларів, вважають експерти. За даними Financial Times, Анкара активно скуповує добуту бойовиками нафту.

Читайте також:  Українцям назвали умову, за якої поширення коронавірусу може сповільнитися

Шукайте деталі в групі Facebook