facebook

“ВКантактє” і “АднаклаSSнікі”, бувайте”!

“Ці соцмережі можуть використовуватися російською розвідкою в цілях інформаційної війни і застосування психологічного тиску”, – повідомляє “Бі-бі-сі”.

Нова Національна поліція України запустила флешмоб: “ВК” і “Однокласники”, бувайте”! – повідомляє “Бі-бі-сі”.

Таким чином правоохоронці, що пройшли атестацію, підтримали ініціативу МВС України, яке рекомендувало утриматися від будь-якого використання російських соцмереж.

Приписи міністерства не поширюються на інші соцмережі, такі, як “Твіттер” і “Фейсбук”.
Багато поліцейських виклали на своїх сторінках банер невідомого авторства, де під логотипами “ВКонтакте” і “Однокласників” стоїть напис “Бувайте”.

Як сказав Бі-бі-сі прес-секретар МВС України Артем Шевченко, поліцейським настійно рекомендують не користуватися соцмережами, які “модеруються з території країни-агресора”.

“Ці соцмережі можуть використовуватися російською розвідкою в цілях інформаційної війни і застосування психологічного тиску”, – зазначив Шевченко.

Крім того, минулого тижня Національна поліція провела в своїх рядах перевірку і з’ясувала, що деякі співробітники схвалювали дії озброєних прихильників так званих “рєспублік” на сході країни.

“За антидержавні публікації в соцмережах звільнені четверо патрульних з Одеси. За результатами перевірки встановлено, що четверо співробітників поліції в своїх облікових записах у соціальних мережах свідомо розміщували інформацію антиукраїнського змісту. Працівники патрульної поліції Одеси пояснили, що інформацію вони отримували з джерел сепаратистського спрямування. При цьому мотиви, за якими працівники поліції здійснювали поширення антидержавних публікацій, не були визнані досить аргументованими”, – повідомило МВС України.

На даний час відомство перевіряє вже інших полісменів.

Радник глави українського МВС Антон Геращенко повідомив про звільнення ще одного співробітника за те, що той розмістив у лютому минулого року пост з підтримкою придушення протестів “Євромайдану”.

Джерело в київських некомерційних структурах сказав службі Бі-бі-сі, що задовго до закликів МВС керівництво розповсюдило рекомендації не користуватися російськими соцмережами з причини їх можливої відкритості для російських спецслужб.

Читайте також:  Арешт "американського шпигуна" в Москві: з'явилася перша реакція Трампа

Зі свого боку Служба безпеки України закликала громадян країни не користуватися російськими соцмережами ще в 2014 році.

Сам засновник мережі “ВКонтакте” Павло Дуров після продажу акцій компанії говорив, що ФСБ намагалася примусити його до співпраці і здати дані про профілі користувачів, що створили співтовариства на підтримку “євромайдан”. Крім того, в розпал московських протестів у грудні 2011 року Дуров повідомив про вимоги ФСБ заблокувати опозиційні групи.




Джерело – http://www.bbc.com/russian/society/2015/11/151130_tr_ukraine_police_no_russian_networkls

Шукайте деталі в групі Facebook