facebook

Польща не може приймати мігрантів через мільйон українців

Більшість українців працюють у Польщі нелегально.

1721829



Новий міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Польща не має можливості приймати велику кількість біженців з мусульманських країн через те, що в країні перебувають багато мігрантів з України. Про це він розповів в інтерв’ю виданню “Газета.Ru”.

Відповідаючи на запитання про міграційну кризу в Європі він, зокрема, розповів, що Польща на сьогодні вже прийняла сотні тисяч мігрантів з України.

“За деякими оцінками, на території Польщі проживає зараз мільйон українців, більшість з них працюють, звичайно, нелегально. І це свого роду неформальна допомога, яку ми надаємо українцям”, – сказав міністр.

Тому, за словами Ващиковського, Захід повинен пам’ятати “що ми (Польща – ред.) вже надали житло мільйону українців зі сходу”.

Крім того, польський міністр наголосив, що Польща має обмежені можливості щодо прийому мігрантів через те, що з самої Польщі два мільйони людей мігрували в країни Західної Європи на заробітки.

“А в самій Польщі 1,5 млн поляків – безробітні. Тому у нас немає можливості прийняти у себе нових мігрантів і запропонувати роботу, яка дозволила б їм вижити”, – додав він.

Однак Ващиковський зазначив, що його країна буде поважати право на політичний притулок кожного, хто є жертвою війни або політичним в’язнем.

Як раніше повідомлялося, цьогоріч Держприкордонслужба не пропустила в Україну близько 14 тисяч потенційних нелегальних мігрантів.

Читайте також:  “Який коронавірус?! Одне на одному!” Українці страшним натовпом мокнуть під дощем у черзі в Польщу (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook