facebook

У Донецькій області вимкнули опалення

Котельні ДНР переведені в режим мінімального споживання газу.

1723296



В окупованих містах Донецької області вдень у суботу, 5 грудня, вимкнули опалення та гарячу воду. За словами жителів Донецька, опалення зникло одночасно у всьому місті, повідомляє Сегодня.ua.

“Десь опівдні батареї почали остигати, потім вимкнули гарячу воду. Пояснюють це тим, що на котельнях немає газу, принаймні так відповіла мені диспетчер”, – розповіла мешканка Калінінського району Лариса.

Люди переживають, як їм бути далі, коли синоптики не прогнозують потепління.

“Квартира моментально охолола разом з батареями … За вікном близько нуля, цю ніч ще переживемо, а що буде завтра – навіть не уявляю”, – нарікає житель Ворошиловського району Дмитро.

Схожа ситуація з опаленням і гарячою водою спостерігається також у сусідніх Горлівці та Макіївці.

Водночас сепаратистське видання ДАН з посиланням на Донбасгаз повідомляє, що котельні самопроголошеної республіки переведені в режим мінімального споживання газу у зв’язку зі зниженням тиску в магістральному газопроводі.

“У зв’язку зі зниженням тиску газу в магістральному газопроводі на ділянці ЛНР-ДНР, котельні “Донецької народної республіки” (за винятком Новоазовського району) переведені в режим мінімального споживання газу”, – поінформували в організації.

За даними Донбасгазу, спеціально створена робоча група “вживає невідкладних заходів щодо стабілізації тиску природного газу в газових мережах ДНР”.

У диспетчерській Макіївтепломережа повідомили, що перебої з подачею тепла в Макіївці виникли через зупинення газових котелень у місті.

Як повідомляв Корреспондент.net, у Донецьку через холод уроки у всіх школахдозволили скоротити до 30 хвилин.

Читайте також:  Хочете економити? Тоді власноруч перевіряйте правильність свого рахунку за тепло (покрокова інструкція)

Шукайте деталі в групі Facebook