facebook

Путлер набагато більше боїться Заходу, ніж ми повинні боятися його: у нас його гроші!

«Путлер – агресор, але не безумець. Він може брязкати своєю ядерною зброєю, але в будь-якому реальному конфлікті із Заходом він приречений на провал», – відомий журналіст Едвард Лукас у статті для The Daily Beast.

«РаSSєйський вожак володіє другим за величиною в світі ядерним арсеналом. Він продемонстрував свою готовність застосовувати силу і загострювати ситуацію. Так що будь-яка спроба протистояти крємлю у військовому відношенні ризикує покласти кінець життя на планеті, і краще її не робити», – йдеться в статті.

«Справедливо те, що фанфаронскій підхід росії до свого ядерного арсеналу викликає занепокоєння», – погоджується автор.

За часів холодної війни ми й справді опинялися в небезпечній близькості від ядерного конфлікту, зазначає Лукас.

Однак США цілком домінують у всіх відносинах у військовій сфері, від космосу до кіберпростору, як у плані звичайних, так і ядерних озброєнь. Таким же чином і західний альянс зі своїм загальним ВВП приблизно в 40 трлн доларів і населенням в 800 млн чоловік у всіх відносинах сильніший росії (ВВП 1,7 трлн і населення 140 млн чоловік: обидві цифри, до речі, скорочуються), йдеться в статті.

Він здатний залякати нас тільки тоді, коли він формулює конфлікт у своїх термінах: «Ви ризикнете почати третю світову війну, щоб захистити Естонію?».

«Відповідь на це (у більшості західних столиць) – очевидне «ні», але це відповідь на неправильне питання. Це ми повинні формулювати конфлікт у наших термінах», – мовиться в статті.

«Апокаліпсис, який ми можемо обрушити на путінський режим, не має нічого спільного із збагаченим ураном і ракетами. Він криється у використанні ахіллесової п’яти росії – її залежності від західних фінансових ринків і систем. Путлерівський режим краде десятки мільярдів доларів щорічно у російського народу. Але він не зберігає ці нажиті нечесним шляхом доходи у своєму підгнилому королівстві. Він вкладає їх в добре налагоджені інвестиційні механізми на Заході. Витік капіталу з Росії близька до 100 млрд доларів на рік», – міркує автор.

Читайте також:  На війні загинуливійськовослужбовці з Івано-Франківщини Роман Цюцяк та Володимир Яланський

«Це дає Заходу – якщо він на це зважиться – кращу з можливих відповідей на російське військове залякування. Ми можемо заморозити і, якщо знадобиться, конфіскувати кремлівські активи на Заході», – йдеться в статті.

Автор також пропонує застосовувати засоби так званої «гібридної війни» – зміцнювати оборону НАТО, у тому числі в Польщі і Прибалтиці, покращувати розвідку, засоби кібервійни і підтримувати в тонусі «політичну та економічну систему, здатну протистояти санкціям, пропагандистським атакам і адресного підкупу».

«Страх перед «третьою світовою війною» входить до кремлівського арсеналу психологічної війни, мета якого – змусити нас думати, що опір даремний або самовбивчо ризикований», – вважає автор.

«Путлер набагато більше боїться нас, ніж ми повинні боятися його. Зрештою, у нас його гроші», – підсумовує Лукас.

Джерело – http://www.thedailybeast.com/articles/2015/12/06/no-we-re-not-facing-world-war-iii.html


Шукайте деталі в групі Facebook