facebook

На податковий компроміс з державою зголосилося більше 20 суб’єктів господарювання Івано-Франківщини

З дня набуття чинності закону щодо податкового компромісу заяви та уточнюючі розрахунки до органів державної фіскальної служби області подав 21 суб’єкт господарювання.
Вказані підприємства збільшили податкові зобов’язання з податку на додану вартість та податку на прибуток на 12,2 млн. грн., внаслідок чого до державного бюджету додатково надійде більше 600 тис. грн. Про це заявила начальник Головного управління ДФС в Івано-Франківській області Ірина Столярик.

photo.18493-400x300


За її словами, питання податкового компромісу є надзвичайно актуальним сьогодні. Керівник фіскальної служби області розраховує на допомогу і підтримку бізнесу щодо детінізації економіки, який стане основним резервом наповнення бюджету.
«Податковий компроміс – це не зобов’язання, а право бізнесу, завдяки якому бізнес може перегорнути сторінку і почати працювати прозоро, – заявила Ірина Столярик. – Тож хочу ще раз нагадати платникам податків, що залишилось не так багато часу – до 17 квітня 2015 року, щоб скористатись такою нагодою, як компроміс з державою й задекларувати неоподатковані доходи. Адже, ми усі разом повинні усвідомити, що від наповнення бюджету залежить економічна безпека держави та добробут кожного громадянина».
Нагадуємо, 25 грудня 2014 року Верховною Радою України прийнято Закон України № 63-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу».
Податковий компроміс – це режим звільнення від юридичної відповідальності платників податків та/або їх посадових (службових) осіб за заниження податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та/або податку на додану вартість за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року з урахуванням строків давності, встановлених статтею 102 Податкового кодексу України.
Податковий компроміс розповсюджується виключно на факти заниження податкових зобов’язань з податку на додану вартість (у зв’язку із завищенням податкового кредиту) та податку на прибуток (у зв’язку із завищенням витрат, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування).

Читайте також:  В Україні підвищать мінімальну зарплату: відомо, де візьмуть гроші та коли ухвалять закон

Шукайте деталі в групі Facebook