facebook

Палата представників схвалила жорсткі умови в’їзду до США

У разі прийняття закону буде посилено контроль за в’їздом до США громадян 38 країн.

1724875



Палата представників Конгресу США переважною більшістю голосів у вівторок, 8 грудня, ухвалила законопроект, що посилює в’їзд до Сполучених Штатів, передає Reuters.

У разі його прийняття буде посилено контроль за в’їздом до країни громадян 38 країн, які мають право відвідувати США без отримання візи.

Тепер проект закону має схвалити Сенат, після чого його буде відправлено на підпис президентові США Бараку Обамі.

Посилення контролю за в’їздом до країни пов’язане з терактами в Парижі і загрозою проникнення в країну іноземних бойовиків. Планується, що Міністерство внутрішньої безпеки США почне збирати більше даних про поїздки туристів, які побували в країнах, де перебуває велика кількість терористів.

Федеральні органи мають намір також запустити програму, яка дасть змогу збирати біометричні дані, наприклад відбитки пальців громадян, що мають право в’їжджати до країни без віз.

Туристів із країн, які підпадають під дію програм про безвізовий в’їзд, не так суворо перевіряють, як інших мандрівники. Через це влада США побоюється, що бойовики можуть скористатися перевагами цих правил для організації терактів у країні.

Читайте також:  Львівська облрада вимагає денонсувати договір про дружбу з Росією

Шукайте деталі в групі Facebook