facebook

Клімкін: За час “перемир’я” Україна втратила майже 70 військовослужбовців

Після підписання “Комплексу заходів щодо виконання мінських домовленостей” 12 лютого в Мінську у зоні АТО загинули майже 70 українських військовослужбовців – терористи не дотримуються режиму припинення вогню

Ukranian Foreign Minister Pawel Klimkin speaks to media after meeting


Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін в інтерв’ю російському виданню “Комерсант”, висловлюючи свою оцінку виконання пунктів документу, прийнятого в Мінську.

“Якщо відповідати дипломатично, то скажу так: стримано. А якщо по-справжньому, то, звичайно: дуже негативно. Припинення вогню повинно привести до того, щоб більше не було жертв і поранених. А у нас вже майже 70 осіб загинуло”, – зазначив дипломат.

Він також наголосив, що кількість поранених з моменту оголошення “режиму припинення вогню” ще більша.

“Кількість поранених набагато більша. Припинення вогню або є, або його немає. Коли я чую розмови про те, що ніяке припинення вогню не буває ідеальним, в мені це викликає тільки емоції. Вважаю, що в даному випадку кожен повинен зробити все, щоб рухатися до миру”, – наголосив Клімкін.

“По-перше, потрібно все ж таки встановити режим припинення вогню. По-друге, потрібно чесно відвести важку артилерію і не використовувати цей відведення для того, щоб отримувати тактичні переваги. І, по-третє, потрібно бути чесним перед самим собою і перед тими, на кого покладено функції контролю. Я говорю про спеціальну моніторингової місія ОБСЄ. Спостерігачам потрібно показати, як відводиться, що відводиться, звідки і куди. Чотири дуже прості критерії. Чого не потрібно робити, так це створювати додаткову концентрацію сил на території Донецька і Луганська чи замість реального відведення міняти старе озброєння на нове. У нас є унікальний шанс прийти до миру, і ми повинні його використовувати. Ми до цього готові”, – заявив міністр закордонних справ України.

Читайте також:  Доба у зоні АТО: один військовий загинув, двох поранено

Шукайте деталі в групі Facebook