facebook

Убитий в Києві диверсант був членом ПС

Загиблий був главою Духовного управління буддистів України та настоятелем єдиного офіційного буддистського монастиря.

1725891



Убитим ватажком диверсантів у Києві виявився Олег Мужчиль, він же Сергій Аміров, він же Дорже Жамбо-лама, він же друг Лісник. Про це пише ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на джерела.

Як наголошується, він був головою Духовного управління буддистів України та настоятелем єдиного в Україні офіційно чинного буддистського монастиря Шейчен-Лінг, в перекладі з тибетської – “обитель великого знання”. Монастир розташовано в селищі Ольгине Волноваського району Донецької області.

З початком війни став розвідником у ДУК Правий сектор. Але цього літа був вигнаний з організації. “Він був 100% -м ФСБшником”, – розповіли виданню джерела в спецслужбах. Прес-служба ПС зазначає, що 31 серпня Мужчиль пішов з руху.

Офіційно в СБУ не говорять про можливі цілі ДРГ, згадуючи лише епізод 6 грудня з вибухівкою біля Київського суду в Харкові – теракт, якому вдалося запобігти. Джерела видання кажуть, що диверсійна група могла планувати вибухи в київському та харківському метрополітенах.

Раніше спікер СБУ Олена Гітлянська повідомила про припинення діяльності групи диверсантів, що діяла в Києві та інших містах України.

Вона складалася з п’яти осіб – двох громадян Росії і трьох громадян України. Всі вони затримані. Лідером організації був громадянин України.

За даними СБУ, під час спецоперації в Оболонському районі був застрелений громадянин Росії. Він відстрілювався з автоматичної зброї і поранив двох співробітників спецпідрозділу Альфа, але потім був знешкоджений. Один із поранених на Оболоні силовиків помер. Ім’я загиблого росіянина не повідомлялося.

Читайте також:  Огляд СМ: сербський диверсант-“обнімашка” втік із «ДНР»... Тепер “працює” язиком (+ФОТО)!

Шукайте деталі в групі Facebook