facebook

Саакашвілі – Яценюку: Міністр не може жити на 300 доларів

Губернатор Одеської області вважає, що чиновники отримують недостатньо.

1726472



Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський пішов у відставку у зв’язку з тим, що зарплата держслужбовця в Україні не дозволяє вижити на посаді чесній людині, заявив глава Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі в ефірі “Шустер LIVE”.

На думку губернатора, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк не вирішив цієї проблеми.

“Головне питання, яке у мене є до прем’єр-міністра: чи знає він, на що живуть його міністри? На 200 чи 300 доларів не можна жити жодному міністру, це не відповідає їхньому способу життя. Ми в середніх віках чи що? Тобто якщо ти не багатий бізнесмен, якщо ти не на оплаті олігарха, ти за визначенням не можеш працювати. Або ти ченцем повинен бути, на воді та хлібі. Нормальна людина, професіонал, політик не може стати в Україні міністром, тому що він помре з голоду. Це нормальне явище, я питаю?” – наголосив Саакашвілі.

Він зазначив, що коли він істотно скоротив держапарат, чиновники пішли без опору, оскільки при президентові Віктору Януковичу вони отримували суттєві пільги, мали престиж і могли красти гроші.

“Зараз немає престижу, красти нічого, бо доріг та інших речей ми не будуємо. Зарплати немає, машини всі розламалися, бензин не заливають. Практично без опору держапарат в Україні через кілька місяців просто розвалиться. Він розвалиться, бо гроші йдуть в обхід бюджету. Вони йдуть прямо в кишені обмеженого кола людей, які мають доступ до фондів, які можна красти”, – заявив губернатор.

Саакашвілі додав, що навіть коли крали при Януковичеві, в країні було більше демократії.

Як повідомлялося, глава Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі під часАнтикорупційного форуму в Одесі заявив, що через корупцію Україна щороку втрачає понад 5 мільярдів доларів.

Читайте також:  Мого сина вбивають: матір Саакашвілі звернулася до Зеленського

Шукайте деталі в групі Facebook