facebook

Суд визнав громаду Івано-Франківська власником ринку, який орендує Халаменда

Вищий господарський суд України поставив крапку у судових процесах за право власності на критий ринок по вул. Дністровській, 5 в Івано-Франківську та визнав власником ринку громаду міста.



 ap1

Спір між Івано-Франківською міською радою та Івано-Франківською обласною спілкою споживчих товариств про визнання права власності на майновий об’єкт – критий ринок по вул. Дністровській, 5 в м. Івано-Франківську розглядався судами неодноразово з 2002 року, інформує Курс.

В листопаді 2014 року справа надійшла до господарського суду Івано-Франківської області на новий розгляд.

Справу за позовом Івано-Франківської міської ради до Івано-Франківської обласної спілки споживчих товариств про визнання права власності на критий ринок по вул. Дністровській, 5 в м. Івано-Франківську розглянуто за участю третьої особи на стороні позивача ТзОВ “Торговий сервіс”, а також третіх осіб на стороні відповідача: Спільного підприємства “Івано-Франківський центральний ринок”, Центральної спілки споживчих товариств України (Укоопспілка), Регіонального відділення Фонду державного майна України по Івано-Франківській області.

Нагадаємо, засновником підприємства “Торговий сервіс” є екс-депутат Івано-Франківської міської ради від Партії регіонів Ігор Халаменда, більше відомий в Івано-Франківську під прізвиськом Бура.

У 1989 році спірний ринок було передано на баланс облспоживспілки на підставі рішення Івано-Франківського міськвиконкому. До вказаної передачі незавершене будівництво критого ринку перебувало безпосередньо на балансі управління з капітального будівництва Івано-Франківського міськвиконкому, зазначеним органом ринок вводився в експлуатацію як замовником будівництва і цим же органом здійснювалася передача цілісного майнового комплексу.

Натомість Івано-Франківська обласна спілка споживчих товариств являлась експлуатуючою організацією, оскільки зміна форми власності на спірну будівлю не відбулася, було змінено лише управління ринку.

Твердження Облспоживспілки та Укооспілки про перебування будівлі критого ринку увесь час у володінні й користуванні, а згодом і у власності Івано-Франківської Облспоживспілки судом визнано необґрунтованим, безпідставним та таким, що не підтверджується належними та допустимими доказами.

Читайте також:  НА ІВАНО-ФРАНКІВЩИНІ ЗАСУДИЛИ МАТІР 12-РІЧНОГО ХЛОПЧИКА, ЯКИЙ ПОСТРАЖДАВ ВІД ҐВАЛТІВНИКА

Нагадаємо, 25 лютого активісти Самооборони, підприємці і працівники центрального міського ринку Івано-Франківська увірвалися в офіс директора ТзОВ “Торговий сервіс”, екс-депутата міської ради від Партії регіонів Ігоря Дутки, вивели його на вулицю та поставили на коліна. Дутку змусили написати заяву про розірвання договору оренди. Пізніше міська рада Івано-Франківська офіційно розірвала договір оренди з “Торговим сервісом”. Однак підприємство оскаржило рішення міськради у суді.

Господарський суд скасував рішення Івано-Франківської міської ради №1327-42 від 27.02.2014 “Про розірвання договору оренди”. Так, термін договору оренди між міською радою та ТзОВ “Торговий сервіс” на оренду нежитлових приміщень, що розташовані по вул. Дністровська, 5, дійсний до 31 грудня 2022 року.

Шукайте деталі в групі Facebook