facebook

Позбутися газової голки Росії і зробити Прикарпаття енергетично незалежним населеним пунктом

Позбутися газової голки Росії і зробити обласний центр Прикарпаття енергетично незалежним населеним пунктом — це мета однієї із галузевих програм Інституту розвитку міста «Новий Івано-Франківськ».

Конфорка-Вок



До розробки відповідної програми енергоефективності запросили науковців, представників підприємств міста, які мають відповідні технології, що передбачають перехід на альтернативні види палива.

Перший крок у її створенні — круглий стіл, де сформулювали завдання, дали відповіді на запитання громадськості Івано-Франківська, намітили вектори створення та реалізації програми.

Не секрет, що у спадок від Радянського Союзу Україна отримала енергетичну систему, яка побудована на споживанні майже виключно природного газу, чим сьогодні активно користується північний сусід, шантажуючи нас залежністю від «Газпрому».

Від так, маємо нині, на прикладі Івано-Франківська, невтішну картину. Весь світ нині переходить на альтернативні види палива. Маємо і у Франківську підприємства, які готові поділитися і впроваджувати відповідні технології.

Для прикладу, для виготовлення 1 гілокалорії тепла ми нині витрачаємо, споживаючи газ — 300 гривень, а використовуючи палети, ми витратимо 168, що майже у два рази менше. Так, погоджуються експерти: на початку витратимо більше коштів на впровадження альтернативної енергетичної системи, але завдяки їй тут таки створюємо нові робочі місця, залишаємо свої кошти у бюджеті міста, і перестаємо фінансувати «Газпром», озброюючи таким чином ворога.

Так, що, така справа, переконані в ініціатори з Інституту розвитку міста «Новий Івано-Франківськ», варта зусиль.

джерело zmist.if.ua

Читайте також:  Нафтогаз повідомив, скільки українці будуть платити за газ у зимовий період

Шукайте деталі в групі Facebook