facebook

Китай запропонував створити у рамках ШОС зону вільної торгівлі

КНР виступає за створення зони вільної торгівлі в рамках Шанхайської організації співпраці.

1727685



Китай виступає за створення зони вільної торгівлі в рамках Шанхайської організації співпраці (ШОС). Про це заявив прем’єр Держради КНР Лі Кецян, виступаючи на розширеному засіданні Ради глав урядів держав-членів організації.

“Щойно на вузькому складі ми вже домовилися, що будемо доручати міністрам торгівлі та економіки серйозно виробити конкретні заходи щодо створення зони вільної торгівлі в рамках ШОС, щоб створити більш сприятливі умови для розвитку торгівлі в рамках ШОС”, – сказав він.

“Китайська сторона пропонує користуватися можливостями створеної спеціальної робочої групи щодо спрощення торгівлі ШОС, докладати зусиль до того, щоб до 2020 року здійснити вільне переміщення товарів, капіталів, послуг і технологій”, – додав Лі Кецян.

Прем’єр Держради КНР закликав також вишукувати нові форми торгівлі. Зокрема, за його словами, необхідно якнайшвидше створити торгово-промислову асоціацію з електронної торгівлі ШОС, надати підприємствам країн-учасників організації зручні умови для оперативної транскордонної електронної кооперації.

Нагадаємо, лідери країн-членів ШОС 10 липня розпочали механізм прийому в організацію Індії та Пакистану.

Членами ШОС є Росія, Китай, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменістан і Узбекистан. Статус спостерігачів надано Монголії, Індії, Ірану, Пакистану і Афганістану. Індія і Пакистан подали офіційні заявки на вступ в організацію у вересні 2014 року. Також на членство в організації претендує Іран.

Читайте також:  У США затвердили законопроект, що включає постачання зброї Україні

Шукайте деталі в групі Facebook