facebook

У Раді зареєстрували проект постанови про звільнення Авакова

Автори документа вважають, що глава МВС “нівелює вимоги закону і моралі”.

1728168



Проект постанови про звільнення з посади міністра внутрішніх справ Арсена Авакова зареєстрували у Верховній Раді.

Згідно з інформацією на сайті парламенту, авторами документа є 20 народних депутатів, серед яких – представник “Самопомочі” Єгор Соболєв, позафракційний Борислав Береза, представники БПП Сергій Лещенко та Ольга Червакова.

У пояснювальній записці до проекту постанови, зокрема, наголошується, що Аваков ігнорував вимоги закону про люстрацію і призначав на високі посади чиновників, яких повинні бути люструвати.

Автори документа вважають, що глава МВС “нівелює вимоги закону і моралі”.

Як один з доказів вони наводять той факт, що за час перебування його на посаді так і не відбулася “активізація процесу розслідування злочинів проти учасників Революції Гідності 2013-2014 років”, а також не відбулося позитивних зрушень і в розслідуваннях корупційних злочинів, скоєних представниками колишньої влади.

“За таких обставин перебування Авакова на посаді міністра внутрішніх справ України є неможливим і таким, що суперечить інтересам держави і суспільства”, – сказано в документі.

Як відомо, позачергове засідання Верховної Ради відбудеться у четвер, 17 грудня.

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков хлюпнув в обличчя водою Михайлу Саакашвілі в ході засідання Національної ради реформ. Аваков поцікавився у Саакашвілі, чому з питання приватизації Одеського припортового заводу він спілкувався з “російським олігархом з Уралхіма”. Його імені він в публікації не назвав.

Читайте також:  Нецікаві для економіки: самотні пенсіонери воюють за виживання

Шукайте деталі в групі Facebook