facebook

Великобританія не повинна виходити з ЄС

Президент Франції закликав британців залишитися у складі Євросоюзу.

1729451



Великобританія “повинна залишатися в складі ЄС – це важливо для неї самої і для єдиної Європи”, заявив президент Франції Франсуа Олланд за підсумками першого дня саміту, передає ТАСС.

“Суть сьогоднішньої дискусії про вимоги Великобританії з реформ ЄС полягає в тому, що ця країна може отримати адаптацію норм ЄС, але вона зобов’язана у повному обсязі дотримуватися суті європейських норм”, – сказав він.

“Зміцнення конкурентоспроможності Великобританії не може йти врозріз з кліматичними нормами, особливо після узгодженої в Парижі історичної угоди щодо клімату або вимог соціальної рівності”, – зазначив президент.

“У реальності це політична дискусія про майбутнє всього Євросоюзу, в якій питання про членство Великобританії дозволяє чітко визначити, чого ми хочемо від європейського проекту”, – вважає Олланд.

Олланд також вважає, що запропонована Лондоном чотирирічна відстрочка для підключення до британської соціальної системи громадян інших держав ЄС, які прибувають до країни, занадто довга за часом.

“Я вважаю, що чотири роки – це занадто довго. І потім, моя думка, що Великобританія може отримати реформи, але в межах базових принципів Євросоюзу, а ця пропозиція їх підриває, зокрема, вона йде врозріз з принципом свободи переміщення”, – сказав він.

Читайте також:  Юрій Андрухович: Віддай життя ближньому

Шукайте деталі в групі Facebook