facebook

У Криму оголосили народний трибунал лідерам татар

Якась громадська організація “Къырым” вирішила заборонити Джемільову, Чубарову й Іслямову виступати від імені кримських татар.

1730110



Кримськотатарська організація “Къырым” оголосила про створення “народного трибуналу” над ініціаторами громадянської блокади Криму Мустафою Джемілєвим, Рефатом Чубаровим, Ленуром Іслямовим. Дане рішення було прийнято на другому з’їзді організації, повідомляє ТАСС.

“Створити робочу групу з метою вивчення наслідків блокади Криму, а також повного та об’єктивного розслідування і подальшої оцінки їх антинародної діяльності протягом усього періоду їх існування”, – йдеться в резолюції з’їзду.

Організатори з’їзду також прийняли рішення про позбавлення Чубарова, Джемілєва й Іслямова права виступати від імені кримських татар, у тому числі на міжнародному рівні.

“Скочування М. Джемілєва, Р. Чубарова і Л. Іслямова до співпраці з переслідуваними у всьому прогресивному світі екстремістськими групами позбавило їх права представляти кримських татар. Відтепер всі їхні заяви, на будь-яких форумах, повинні кваліфікуватися як виступи приватних осіб”, – йдеться в резолюції.

У свою чергу, власник кримськотатарського телеканалу АТR і віце-президент Всесвітнього конгресу кримських татар Ленур Іслямов не сприйняв всерйоз заяви організації “Къырым”, повідомляє Крым.Реалии.

“Те, що роблять ці відщепенці, викликає у мене тільки сміх”, – сказав Іслямов.

Він порадив представникам організації “Къырым”, насамперед, “оголосити трибунал своєї совісті”.

“Народ уже дав їм оцінку. Народні трибунали – це історичні трибунали. Їм дасть оцінку історія тієї країни, яку вони зрадили”, – додав він.

З’їзд міжрегіонального громадського руху кримськотатарського народу “Къырым” проходив у суботу в Сімферополі. Очолює рух заступник голови Держради Криму Ремзі Ільясов.

Нагадаємо, повна енергетична блокада Криму тривала з 22 листопада до 8 грудня. Іслямов прогнозує старт морської блокади Криму наприкінці 2015 – початку 2016 року.

Читайте також:  Київ хоче продовжити поставки електроенергії до Криму

Шукайте деталі в групі Facebook