facebook

Ізраїль піддався ракетному обстрілу з Лівану

У ліванській армії заявили, що невідомі запустили три ракети з південного Лівану по території Ізраїлю.

1730373



Військові Ізраїлю заявляють, що на півночі країни розірвалися три ракети, випущені з території сусіднього Лівану, передає РІА Новости. Інформації про жертви і руйнування не надходило.

“Деякий час тому на півночі Ізраїлю спрацювали сирени повітряної тривоги. За попередніми даними, там упали три ракети. Війська прочісують місцевість”, – йдеться в повідомленні армійської прес-служби.

Зазначається, що обстріл стався після загибелі в сирійському Дамаску відомого активіста ліванського руху Хезболла Саміра Кунтара. Хезболла заявляє про причетність Ізраїлю до ліквідації активіста. Тель-Авів не коментує повідомлення про причетність своїх ВПС до нальоту на сирійську столицю.

Джерело в ліванської армії підтвердило агентству, що невідомі запустили три ракети з південного Лівану по території Ізраїлю. За його словами, після інциденту в районі сіл аль-Мансурія і аль-Каліл в небі над південним Ліваном були помічені літаки ізраїльських ВПС.

Самір Кунтар відсидів майже 30 років в ізраїльській в’язниці і мав провести там решту життя за причетність до загибелі чотирьох громадян єврейської держави, зокрема двох малолітніх дітей, одному з яких, згідно з обвинувальним висновком, він розтрощив голову прикладом автомата.

У 2008 році його обміняли на тіла двох ізраїльських військовослужбовців, які утримувала Хезболла.

В Ізраїлі вітали повідомлення про загибель Кунтара, проте політичне керівництво і військове командування країни відмовилися підтверджувати або спростовувати причетність до його ліквідації.

Читайте також:  Шукали всю ніч! Страшна розправа над 14-річною Дариною жахнула жорстокістю. Одесити в шоці!

Шукайте деталі в групі Facebook