facebook

Папа Римський надав право повного відпусту церкві на Рогатинщині

Святіший Отець Франциск наділив повним відпустом церкву святого Миколая у селі Кліщівна Рогатинського району.

vatikan2


За дорученням Папи, декрет був виданий Апостольською Пенітенціарією, інформує Рогатка.

«Задовольняючи щирі прохання, представлені згідно з процедурою Його Преосвященством Володимиром (Війтишиним), Архієпископом і Митрополитом Івано-Франківським дня 23 вересня 2014 року, Святішим у Христі отцем Франциском, з Божого провидіння Папою з небесних скарбів Церкви надається можливість отримати Повний Відпуст всім і кожному вірному, які щиро каються, сповідаються і причащаються в церкві святого Миколая, Архієпископа Мир Лікійських. Також надається можливість пожертвувати цей відпуст для полегшення терпіння душам вірних у Чистилищі», – зазначається у посланні.

Відпуст отримується через Церкву, яка силою влади в’язати і розв’язувати, даною їй Ісусом Христом, діє на користь християнина та відкриває йому скарб заслуг Христа і святих, щоб вірний отримав від Отця милосердя відпущення дочасної кари за гріхи. Тому Церква хоче не тільки прийти на допомогу християнинові, а також заохотити Його до діл побожності, покути і любові.

Умовами, за яких надається цей відпуст для вірних, котрі прибувають до храму Миколая як прочани чи беруть участь у побожних практиках до святого Миколая на цьому місці є Сповідь, Причастя, молитви «Отче наш», «Символ віри», молитва до Богородиці та молитва до святого Миколая.

Повний відпуст у храмі надаватиметься чотири рази на рік: кожного Великодня, у день св.Миколая (19 грудня), на свято Преображення Господнього (19 серпня) і на Покрову Пресвятої Богородиці (14 жовтня).

Перший повний відпуст у Кліщівнянській церкві відбувся на Миколая, тож на Божественну Літургію прибули віряни з усього району.

 

 

Довідково: «Відпуст – це прощення перед Богом дочасної кари за гріхи, провина яких уже стерта. Відпусту досягає за певних умов християнин, відповідно наставлений, через посередництво Церкви, яка як служителька Відкуплення розділяє і дає його своєю владою зі скарбниці заслуг Христа і святих» (Павло VI, Апост. конст. «Indulgentiarum doktrina», 1).

Читайте також:  Що таке оргазм та як зрозуміти, чи відчували ви його

«Відпуст є частковий або повний, залежно від того, чи він звільняє від дочасної кари за гріхи частково чи цілком» (Там само, 2.). Кожний вірний може здобути відпусти для себе або для померлих (Кодекс канонічного права, кан. 994.).

Відпуст отримується через Церкву, яка силою влади в’язати і розв’язувати, даною їй Ісусом Христом, діє на користь християнина і відкриває йому скарб заслуг Христа і святих, щоб вірний отримав від Отця милосердя відпущення дочасної кари за гріхи. Тому Церква хоче не тільки прийти на допомогу християнинові, а також заохотити Його до діл побожності, покути і любові (Пор. Павло VI, Апост. конст. « Indulgentiarum doktrina », 8; Тридентський Собор: DS 1835.).

Оскільки померлі християни на шляху очищення також є членами того ж співпричастя святих, ми можемо допомогти їм, серед іншого, отримуючи для них відпусти, щоб вони були звільнені від дочасної кари за свої гріхи.

Шукайте деталі в групі Facebook