facebook

В Європу морем у 2015 році прибув мільйон мігрантів

З них 500 тисяч сирійців.

1731160



Близько 1 млн нелегальних мігрантів, у тому числі понад 500 тисяч сирійців, прибули в Європу Середземним морем з початку 2015 року. Про це заявив Верховний комісар ООН у справах біженців Антоніо Гутерреш, передає ТАСС.

“Майже один мільйон осіб прибули в Європу морем в цьому році, більш як 50% з них – сирійці”, – сказав він на засіданні Ради Безпеки з гуманітарної ситуації в Сирії.

Гутерреш повідомив, що Управління верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) провело опитування серед 1 200 сирійських біженців, результати якого підтвердили, що Сирія “відчуває сильний “витік мізків”.

“86% з тих, кого ми опитали, мають середню освіту. Майже половина з них вчилися у виші. Можна тільки уявити собі, які катастрофічні наслідки матиме подібний “результат” перспектив відновлення Сирії після конфлікту”, – сказав він.

Верховний комісар попередив, що біженці з Сирії на Близькому Сході “занурюються в злидні” і змушені шукати шляхи до Європи. За даними УВКБ і Світового банку, 9 з 10 сирійців в Йорданії та Лівані живуть за межею бідності.

Як повідомляється, Гутерреш закликав домогтися якнайшвидшого припинення війни в Сирії.

“Чим довше вона тягнеться, тим важчими будуть її наслідки, – попередив верховний комісар. – Якщо конфлікт не припиниться швидко, то Сирії, яку ми знаємо, прийде кінець. Те ж саме стосується Іраку”, – наголосив він.

Як раніше повідомлялося, кількість мігрантів за підсумками цього року може перевищити цифру в 250 мільйонів осіб. З таким прогнозом виступили експерти Світового банку.

Читайте також:  По інтелекту ворони не поступаються шимпанзе

Шукайте деталі в групі Facebook