facebook

Третя людина зі штучним серцем померла у Франції

74-річний чоловік страждав від низки важких захворювань, у тому числі ниркової недостатності.

1731615



Третя людина, якій було імплантовано штучне серце, померла у Франції. Про це повідомляє розробник біопротеза компанія Carmat.

74-річний пацієнт помер 18 грудня. Наголошується, що причиною стала зупинка дихання на тлі хронічної ниркової недостатності.

Штучне серце було імплантовано чоловікові 8 квітня. Наприкінці серпня він повернувся додому.

Аналізи не показали, що функціонування біопротеза має якесь відношення до смерті хворого. Пацієнт страждав від низки важких захворювань, у тому числі ниркової недостатності.

Перша операція з встановлення серця Carmat була проведена пацієнтові 18 грудня 2013 року. 76-річний чоловік помер через 75 днів після операції. Друга людина зі штучним серцем померла у Франції на початку травня 2015 року.

Серце Carmat є біомеханічним аналогом живого серця і покликане максимально повноцінно замінити цей орган на досить довгий період часу, який може знадобитися пацієнту в очікуванні трансплантації донорського серця.

Розробники заявляють, що пристрій розрахований на 230 мільйонів скорочень і щонайменше п’ять років безперебійної служби, що дозволяє пацієнту вести нормальний спосіб життя.

Читайте також:  «Довгі вихідні» у серпні: скільки відпочиватимуть прикарпатці в останній місяць літа

Шукайте деталі в групі Facebook