facebook

Фракція “УКРОПу” в Івано-Франківській міській раді знайшла джерело фінансування для щомісячних доплат в 1300 гривень освітянам міста (заява)

Під час формування порядку денного сесіі Івано-Франківської міської ради голова фракції УКРОПу Володимир Олійник запропонував виключити з порядку денного питання щодо сумнівного збільшення статутного фонду та реорганізації сумнозвісного Комунального підприємства “Єдиний розрахунковий центр”. З цього приводу він зачитав заяву фракції.

12028744_1173518256010615_6456497300150051745_o_b1f8f


Заява Фракції «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» в Івано-Франківській міській раді з приводу сумнівних спроб збільшення Статутного фонду та реорганізації КП «ЄРЦ»

В зв’язку з намаганням неформальної більшості в Івано-Франківській міській раді провести організаційно та фінансово незрозумілі дії, пов’язані з реорганізацією Комунального підприємства «Єдиний розрахунковий центр» в Комунальне підприємство «Муніципальна інвестиційна управляюча компанія» та збільшенням більше ніж вдвічі Статутного фонду підприємства (з 36 до 75 мільйонів гривень), фракція «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» пропонує наступне:

Перед будь-якою реорганізацією, збільшенням Статутного фонду чи то зміні керівника Комунального підприємства «Єдиний розрахунковий центр» проводити повний аудит його діяльності, як цього вимагає Статут підприємства. Іванофранківці повинні хоча б отримати відповідь на запитання – на що були витрачені попередні 36 мільйонів гривень коштів платників податків міста, які вже виділені на поповнення Статутного фонду КП «ЄРЦ»? Чи ці кошти використані на придбання машин і механізмів, обладнання, чи ж вони використані на «проїдання»: пільги для працівників комунального підприємства чи випуск тиражів газет та інші передвиборчі проекти однієї політичної сили?

Зважаючи на те, що на сесію Івано-Франківської міської ради винесене питання про зняття з 1 липня 2016 року з балансу КП ЄРЦ багатоквартирних будинків, фракція «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» тим більше не бачить змісту збільшення Статутного фонду цього комунального підприємства. Зауважимо, що в європейських країнах не існує комунальних підприємств, які фінансуються коштом платників податків.

Читайте також:  Раптово обiрвaлoся життя журналістки з Прикарпаття

В зв’язку з наведеним вище, пропонуємо за кошти, які Івано-Франківський міськвиконком намагається витратити на сумнівне поповнення Статутного фонду КП «ЄРЦ» в сумі 39 мільйонів гривень, виділити, до прикладу, для надбавок до заробітних плат освітян міста.

В місті Івано-Франківську є близько 2,5 тисячі вчителів. Якщо встановити надбавку до їхньої зарплати то кожен вчитель в місті буде отримувати близько 1300 грн. щомісяця протягом 2016 року!

В Івано-Франківську, наприклад є кілька тисяч інвалідів І групи, з яких більше 100 дітей. Проте ці соціально-вразливі категорії івано-франківців з року в рік залишаються поза увагою влади.

Особливої уваги влади потребують також учасники бойових дій та громадські ініціативи та проекти по реабілітації бійців АТО.

Переконані, що в такий умовах, без розуміння мети виділення 39 мільйонів гривень коштів платників податків, без розуміння використання наявного Статутного фонду КП «ЄРЦ», проводити будь-які дії щодо реорганізації комунального підприємства та його Статутного фонду є аморальною та злочинною дією.

Пропонуємо:

1 – до проведення аудиту та вивчення всіх обставин діяльності КП «ЄРЦ», не включати до порядку денного сесії Івано-Франківської міської ради питання його реорганізації та поповнення його Статутного фонду за рахунок коштів платників податків міста;

2 – виконавчому комітету міської ради провести незалежний аудит діяльності підприємства;

3 – керівнику КП «ЄРЦ» прозвітувати за попередню роботу та використання коштів статутного фонду.

 

Депутати Івано-Франківської міської ради фракції «Українського об’єднання патріотів – УКРОП»:

Володимир Олійник

Віталій Мерінов

Дмитро Чміль

Ігор Саварин

Сергій Гаєвський

Мстислав Тарас

Шукайте деталі в групі Facebook