facebook

Папа римський натякнув на можливість відставки

Понтифік хоче після відставки гуляти по місту і ходити в піцерію

A faithful holds a balloon as Pope Francis, who's 78th birthday is today, arrives to lead his general audience at the Vatican


Франциск: У мене є відчуття, що мій понтифікат буде коротким: чотири-п’ять років REUTERS/TONY GENTILE Папа римський Франциск заявив, що, можливо, піде за прикладом свого попередника Бенедикта XVI і не буде залишатися на Святому Престолі довічно. “У мене є відчуття, що мій понтифікат буде коротким: чотири-п’ять років. Не можу сказати точно, але мені здається, що Господь поставив мене на це місце не назавжди”, – сказав він в інтерв’ю мексиканському телеканалу Televisa, присвяченому другій річниці обрання на папський престол.

“Мені подобається бути Папою, але я хотів би коли-небудь прогулятися по місту, не будучи впізнаним, і зайти в піцерію”, – додав він. Глава католицької церкви назвав рішення Бенедикта XVI мужнім вчинком. “Його приклад не повинен розглядатися як виняток. Може бути, він надовго залишиться єдиним, може бути, ні, але двері до створення нового інституту відкриті”, – заявив Франциск.

Разом з тим, папа висловився проти формально-юридичного обмеження віку перебування на Святому Престолі 80 роками. 78-річний Франциск (Хорхе Маріо Бергольо), колишній архієпископ Буенос-Айреса, був обраний папою 13 березня 2013 року і завоював популярність завдяки особистої скромності, співчуття бідним і боротьбі зі зловживаннями. Він став першим в історії папою з Нового Світу і першим за більш ніж 1200 років не з Європи.
http://dt.ua/CULTURE/papa-rimskiy-natyaknuv-na-mozhlivist-vidstavki-166918_.html

Читайте також:  Постанова про відставку Гройсмана вже в Раді

Шукайте деталі в групі Facebook