facebook

Порошенко має намір підписати закон про науку

Президент провів зустріч з представниками наукової сфери країни.

1733351



Президент України Петро Порошенко провів зустріч з вченими, педагогами і парламентаріями, які займаються питаннями розвитку та підтримки науки в Україні, повідомляє прес-служба глави держави.

Це вже друга зустріч президента з провідними українськими вченими за останні півроку.

Глава держави повідомив про своє рішення підписати Закон України “Про наукову і науково-технічну діяльність”, який був прийнятий Верховною Радою України.

Глава держави також висловив думку, що слід позбавлятися від радянських стереотипів.

“Ми живемо в інших умовах. Ми створимо для молодих вчених найкращі умови. Але цією найкращою умовою буде змагальність, ви будете боротися за гранти. Ви будете боротися за кошти оборонпрому, за кошти державного оборонного замовлення. Будете боротися, щоб отримати кошти з енергоефективності”, – сказав президент.

“Ми повинні сподіватися в першу чергу на себе. І цей закон, який ми підписали, відкриває перед нами унікальні перспективи. Але перед справжніми вченими, людьми, які хочуть перетворити Україну на сучасну європейську державу. І критерієм для мене буде – щоб це відчув звичайний громадянин”, – заявив Петро Порошенко.

Також глава держави закликав учених розробляти проекти в галузі енергоефективності.

“Фінансування на енергоефективність є. 200 млн доларів ми привезли тільки на це – давайте проекти. Розробіть і давайте проекти з енергоефективності”, – сказав президент.

Раніше повідомлялося, щопрезидент України Петро Порошенко нагородив 300 військовослужбовців-учасників бойових дій на Донбасі.

Читайте також:  «В армію іди захищати, Боря», – Зеленський – воїну, який потрапив на фронт у 18 років

Шукайте деталі в групі Facebook