facebook

Порошенко підписав закон про розширення повноважень місцевих рад

Президент підписав закон про розширення повноважень місцевих органів самоврядування та оптимізацію надання адмінпослуг.

1733700



Президент України Петро Порошенко підписав закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізацію надання адміністративних послуг”, який був проголосований Верховною Радою 10 грудня.

Як повідомляє прес-служба глави держави, згідно з цим законом органи виконавчої влади та місцевого самоврядування наділяються додатковими повноваженнями, що істотно змінює і оптимізує процедуру надання адміністративних послуг.

“Мова йде про реєстрацію місця проживання, надання відомостей з Державного земельного кадастру, роботу з документами, які підтверджують громадянство, створення реєстру територіальних громад, обмін відомостями між реєстрами територіальних громад та передачу інформації в Єдиному державному демографічному реєстрі. Також закон регламентує процедуру доступу до інформації в ці реєстри”, – йдеться в повідомленні.

Відповідно до закону, з 1 березня 2016 року змінюються умови ведення та користування даними Державного земельного кадастру, а з 4 квітня 2016 року змінюються правила і процедури здійснення реєстрації місця проживання.

Читайте також:  У жовтні в українців буде додатковий вихідний

Шукайте деталі в групі Facebook